Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αντίθετη η τρόικα με παρεμβάσεις στο έργο της ηγεσίας της Γ.Γ.Δ.Ε.

Αντίθετη σε πολιτικές παρεμβάσεις που θα επηρεάσουν το έργο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων εμφανίζεται η τρόικα και ήδη έχει καταστήσει γνωστές τις θέσεις της στην ελληνική κυβέρνηση.

Σχολιάζοντας σενάρια που φέρουν τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρη Θεοχαρη να αποχωρεί από την θέση του επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας μετά από κυβερνητικές πιέσεις, αρμόδια στελέχη αναφέρουν στο in.gr πως η αλλαγή ηγεσία της ΓΓΔΕ δεν είναι δυνατή πριν την παρέλευση της πενταετίας που προβλέπει ο νόμος, ενώ σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να δοθεί και η έγκριση της τρόικας.

Κυβερνητικές πηγές καταλογίζουν στον κ. Θεοχαρη πρωτοβουλίες που είχαν πολιτικό κόστος και επηρέασαν το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών. Ωστόσο, από την πλευρά της Γενικής Γραμματείας ξεκαθαρίζεται όπως η υλοποίηση του έργου της είναι αδιάλειπτη και δεν επηρεάζεται από πολιτικές εξελίξεις ή άλλες συγκυρίες.

Σημειώνεται πως ο κ. Θεοχάρης τοποθετήθηκε στις αρχές Ιανουαρίου 2013 στη θέση του και η θητεία του εκπνέει στον Ιανουάριο του 2018.

Σύμφωνα με το νόμο η θητεία του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων λήγει πρόωρα σε περίπτωση παραίτησης του Γενικού Γραμματέα καθώς και αυτοδίκαιης θέσης σε αργία κατά τις διατάξεις της του Υπαλληλικού Κώδικα (ν.3528/2007, Α’ 26).

Η θητεία του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων μπορεί επίσης να λήξει, με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου που εκδίδεται μετά από εισήγηση του Υπουργού Οικονομικών, σε περίπτωση μόνιμης αδυναμίας εκτέλεσης των καθηκόντων του λόγω νόσου ή αναπηρίας, σωματικής ή πνευματικής, όπως επίσης εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις δυνητικής θέσης σε αργία κατά τις διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα.

Κατά την ίδια διαδικασία, ο υπουργός Οικονομικών μπορεί να εισηγηθεί την πρόωρη λήξη της θητείας του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων σε περίπτωση προφανούς απόκλισης από την επίτευξη των τεθέντων ποιοτικών και ποσοτικών στόχων, μετά την συμπλήρωση δύο ετών από την τοποθέτησή του.

Σε κάθε περίπτωση η τρόικα εμφανίζεται να μην επιθυμεί πολιτικές παρεμβάσεις στο έργο του Χ. Θεοχάρη ειδικά σε μια περίοδο κρίσιμη για την είσπραξη των φορολογικών εσόδων.

Πηγή Newsroom ΔΟΛ


Ετικέτες για αναζήτηση Θεοχάρης ΓΓΔΕ


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο