Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ντεϊσελμπλούμ: «Δεν αποκλείεται να χρειαστεί η Ελλάδα και τρίτο πακέτο στήριξης»

Το ενδεχόμενο να χρειαστεί η Ελλάδα ένα τρίτο πακέτο στήριξης δεν απέκλεισε την Τρίτη εμμέσως πλην σαφώς ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντεϊσελμπλούμ, συμπλέοντας με την γραμμή του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι το ύψος της βοήθειας θα είναι δυνατόν να καθοριστεί μετά το καλοκαίρι.

«Πόσα χρήματα θα χρειαστεί η Ελλάδα και σε ποιο επίπεδο θα κινείται η νέα βοήθεια θα αποφασιστεί μετά το καλοκαίρι» τόνισε ο κ. Ντεϊσελμπλούμ
.
Συγκεκριμένα, μιλώντας κατά τη διάρκεια ολλανδικής τηλεοπτικής εκπομπής, ο κ. Ντεϊσελμπλούμ τόνισε ότι το δημόσιο χρέος της Ελλάδας παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

«Αν η Ελλάδα κληθεί να το χρηματοδοτήσει τότε το επιτόκιο θα κυμαίνεται γύρω στο 6% με 7%, γεγονός που καθιστά την εξυπηρέτησή του σχεδόν αδύνατη,» δήλωσε ο ολλανδός υπουργός Οικονομικών.

Για να επιτευχθεί μείωση του επιτοκίου η Ελλάδα θα πρέπει να ενισχύσει περαιτέρω την οικονομία της ή να λάβει νέα βοήθεια, δήλωσε ο ολλανδός επικεφαλής των υπουργών της Ευρωζώνης.

Πάντως, τόνισε ότι η οικονομία της Ελλάδας βαίνει καλύτερα και καταγράφεται ανάπτυξη, ενώ το κόστος εργασίας είναι χαμηλότερο, οπότε η ελληνική οικονομία γίνεται περισσότερο ανταγωνιστική.

Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας αποτελεί βασικό ζητούμενο, όπως έχει πολλάκις δηλώσει ο κ. Ντεϊσελμπλούμ

Παράλληλα, τόνισε ότι ο προϋπολογισμός της χώρας βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση, ενώ μιλώντας για τα θετικά στοιχεία της πορείας της ελληνικής οικονομίας αναφέρθηκε στην δυναμική ανάπτυξη, που παρουσιάζει ο τουρισμός.

πηγή Τα ΝέαΤα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο