Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

E.B.E.A. - Δεν θα γίνονται δεκτές οι οικονομικές καταστάσεις στο Γ.Ε.ΜΗ. εάν δεν πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ε.Β.Ε.Α. έγιναν γνωστά τα ακόλουθα:

«ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΩΝ AE  

Προκειμένου οι ΑΕ να καταθέσουν τις οικονομικές τους καταστάσεις πρέπει:

-Να έχουν κάνει απογραφή στο ΓΕΜΗ και να έχουν καταθέσει το φυσικό φάκελό της.  
-Τα έγγραφα να φέρουν πρωτότυπες υπογραφές.
-Να προσκομίζουν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (Ισολογισμό Χρήσης, Αποτελέσματα Χρήσης, Πίνακα διαθέσεως αποτελεσμάτων, Προσάρτημα, Έκθεση ΔΣ, Έκθεση Ελεγκτών, Διπλότυπο είσπραξης από Δ.Ο.Υ €544,67 για δημοσίευση ισολογισμού στο ΦΕΚ, οικονομική εφημερίδα ή εκτύπωση της ιστοσελίδας που φαίνεται ο δημοσιευμένος ισολογισμός).
-Όλα τα παραπάνω έγγραφα θα πρέπει να δοθούν στο ΓΕΜΗ και σε ψηφιακή μορφή (αρχεία PDF υπογεγραμμένα).
- Μαζί με τα πρωτότυπα να υπάρχει ένα σετ φωτοτυπίες προκειμένου να σταλούν στην Περιφέρεια στην περίπτωση που η ηλεκτρονική αποστολή αποτύχει για κάποιο λόγο.
 
ΠΡΟΣΟΧΗ:

Στην περίπτωση που δεν τηρούνται οι παραπάνω προϋποθέσεις δεν θα γίνεται η επεξεργασία του αιτήματος».


       Σημείωση Taxheaven

Θα παρακαλούσαμε τους υπεύθυνους του Ε.Β.Ε.Α. να μας υποδείξουν/υπενθυμίσουν από ποιές διατάξεις προβλέπεται η προσκόμιση σε ψηφιακή μορφή των παραπάνω δικαιολογητικών.

Υπενθυμίζουμε ότι το άρθρο 7 του νόμου 3419/2005 προβλέπει τα ακόλουθα:

«Άρθρο 7. Διαδικασία καταχώρησης 3. Η αίτηση του υπόχρεου και τα έγγραφα που αναφέρονται στην προηγούμενη παράγραφο υποβάλλονται κατ’ επιλογή του αιτούντος, σε έντυπη ή σε ψηφιακή μορφή».


Ετικέτες για αναζήτηση ΕΒΕΑ ΓΕΜΗ


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο