Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Η ΕΠΚΑ-ΣτΕ καλεί τους καταναλωτές να εμπιστεύονται μόνο τις πιστοποιημένες ενώσεις Καταναλωτών και δικηγόρους που είναι εγγεγραμμένοι στο Δικηγορικό τους Σύλλογο για τις υποθέσεις διευθέτησης δανείων

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΠΕΡ. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΠΚΑ-ΣτΕ
ΕΔΡΑ:Δ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 1 και ΑΓΓ. ΓΟΒΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑ 34100
ΤΗΛ:22210-20509
www.epka-ste.gr
MAIL:[email protected]
Α.Μ. Ενώσεων Καταναλωτών 41/2011

Χαλκίδα 4-6-2014

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΠΕΡ. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ.!

Φίλες και φίλοι,

είμαστε από τις πρώτες Ενώσεις Καταναλωτών που αξιοποιήσαμε το Νόμο 3869/2010 (Νόμο Κατσέλη) με συνεχείς και έγκυρες ενημερώσεις τόσο των Νομικών όσο και των πολιτών, από τους πλέον αρμόδιους φορείς και ειδικούς.

Ο ίδιος ο πρώην Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή κος Δ. Σπυράκος με έγκριτους Νομικούς έκαναν την πρώτη παρουσίαση του νόμου στην Χαλκίδα.

Ο συνήγορος του Καταναλωτή κος Ζερβέας βρέθηκε στην πόλη μας αναλύοντας τον νόμο αλλά και τα δικαιώματα των καταναλωτών.

Τέλος, πάλι στην Χαλκίδα έγινε εκτενής αναφορά στις πρόσφατες τροποποιήσεις του Νόμου από Νομικούς και Δικαστικούς λειτουργούς.

Οι Δικηγόροι - Συνεργάτες της ΕΠΚΑ-ΣΤΕ δίνουν καθημερινά την μάχη της σωστής και αναλυτικής ενημέρωσης των πολιτών που έχουν πρόβλημα υπερχρέωσης από τραπεζικά δάνεια, δίνοντάς τους την πραγματική διάσταση του προβλήματός τους αλλά και τις δυνατότητες αντιμετώπισης χωρίς περιττά λόγια, ούτε υποσχόμενοι «λαγούς με πετραχήλια».

Έχουμε ήδη πολλές υποθέσεις υπερχρεωμένων δανειοληπτών με ευνοϊκές αποφάσεις δικαστηρίων τις οποίες χειρίσθηκαν οι νομικοί μας.
Είμαστε όλοι, γνωστοί στην τοπική κοινωνία, με επιστημονική επάρκεια και κοινωνική δράση, τόσο οι νομικοί μας: Αλέξης Καραμάνος, Νικόλαος Κασσαβέτης, Δημήτρης Κατσούλης, Ευαγγελία Βλάχου, Κατερίνα Καλαμακίδη, Χρήστος Θεοφίλης, Μαρία Καμινιάρη, Ιοκάστη Θαλάσση, όσο και τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης.

Όλα αυτά, είναι για μας αυτονόητα, αλλά αναγκαζόμαστε να τα επισημάνουμε γιατί καθημερινά γινόμαστε δέκτες ενημερώσεων από «εταιρείες», «ομάδες», «κινήματα», «συμβούλους», «ειδικούς» κ.λ.π. που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την αγωνία των πολιτών πουλώντας ανέξοδη ελπίδα, διαγραφής χρεών, αποζημιώσεων και διευθέτησης δανείων, βέβαια με… «τσουχτερές» αμοιβές.!

Καλούμε τους καταναλωτές,

Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και επιφυλακτικοί προς όλους αυτούς, οι οποίοι προκειμένου να αποκομίσουν οικονομικό όφελος, παρέχουν ψευδή ενημέρωση και υπόσχονται «σίγουρα αποτελέσματα» και διαγραφές χρεών.

Να κάνουν χρήση του ισχύοντος νομικού πλαισίου για την ρύθμιση των οφειλών τους και για την προστασία της κύριας κατοικίας
τους (ν.3869/2010,ν.4161/2013, ν.4224/2013).

Να εμπιστεύονται μόνο τις πιστοποιημένες ενώσεις Καταναλωτών, όπως είναι και η δική μας, και δικηγόρους που είναι εγγεγραμμένοι στο Δικηγορικό τους Σύλλογο.

Να ζητούν από την αρχή ανάλυση του κόστους που θα επιβαρυνθούν και βέβαια, να μιλούν αυτοπροσώπως με τον νομικό που θα χειριστεί την υπόθεσή τους.

Τέλος ζητάμε πραγματικό κούρεμα των δανείων και ελάφρυνση από τους «τοκογλυφικούς» τόκους των τραπεζών, με πολιτική απόφαση, ώστε να γίνει ρύθμιση του υπολοίπου, από αυτούς που έχουν ακόμα κάποιο εισόδημα, με όρους κοινωνίας και των σημερινών οικονομικών δεδομένων.


Για την ΕΠΚΑ-ΣΤΕ

Ο Πρόεδρος
Γιώργος Μητροπέτρος

Ο Γ.Γ.
Τάσος Μπελίτσος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο