Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Απάντηση Ο.Α.Ε.Ε. για δικαστική απόφαση απονομής σύνταξης

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

Αθήνα, 4 - 06 -2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΑΕΕ ΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, σε σχέση με δικαστική απόφαση για την απονομή σύνταξης ενημερώνει τα εξής:

1. Σύμφωνα με το άρθρο 23 του Κανονισμού Ασφαλιστικής Λειτουργίας του ΟΑΕΕ, ορίζεται ότι, στις περιπτώσεις που ο ΟΑΕΕ είναι συμμετέχων Οργανισμός σε συντάξεις που απονέμονται με επιλογή των διατάξεων της διαδοχικής ασφάλισης, η σχετική απόφαση συμμετοχής εκδίδεται μετά την ολοσχερή εξόφληση.

2. Με την διαπίστωση των προβλημάτων που ανέκυπταν από την εφαρμογή της διάταξης αυτής, το Δ.Σ του Οργανισμού, ήδη από το 2008, απεφάσισε, ότι θα πρέπει να γνωστοποιείται ολόκληρος ο χρόνος αποδεδειγμένης επαγγελματικής απασχόλησης, έστω και εάν για κάποιο χρονικό διάστημα δεν έχουν καταβληθεί εισφορές, με σκοπό και μόνο, τον καθορισμό του αρμόδιου για την κρίση και την απονομή της σύνταξης Φορέα, όμως για τον υπολογισμό του ποσού της σύνταξης θα γνωστοποιείται μόνο ο πληρωμένος χρόνος.

3. Σε υλοποίηση της απόφασης αυτής, εκδόθηκε η υπ΄αρ. 62/2008 εγκύκλιος του ΟΑΕΕ, η οποία είναι μονίμως αναρτημένη στο δικτυακό τόπο του Οργανισμού.

4. Η αναφερόμενη σε Δελτία Τύπου που πρόσφατα δημοσιοποιήθηκαν, δικαστική απόφαση, κοινοποιήθηκε και είναι σε γνώση του ΟΑΕΕ από τον Δεκέμβριο του 2013. Αφορά προσφυγή με χρονολογία 2 Οκτωβρίου 2007 δηλαδή πριν την εφαρμογή της ως άνω εγκυκλίου. Ακριβώς δε, επειδή ο ΟΑΕΕ, από το 2008 εφαρμόζει, με δική του πρωτοβουλία, τα αναφερόμενα στην δικαστική απόφαση, δεν προχώρησε σε άσκηση έφεσης κατ' αυτής.

5. Συνοπτικά λοιπόν, ο ΟΑΕΕ, για τις περιπτώσεις που είναι συμμετέχων Φορέας, ήδη από το 2008, γνωστοποιεί στον Φορέα απονομής σύνταξης, μόνο τον πληρωμένο χρόνο.


Ετικέτες για αναζήτηση ΟΑΕΕ


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΑΓΡΟΤΕΣ
Up
Close
Close
Κλείσιμο