Ειδήσεις Επιχειρήσεων Νέα

Ερχονται βαριές κυρώσεις στις ασφαλιστικές

ΕΤΟΙΜΟΣ να λάβει γενναίες αποφάσεις για την εξυγίανση της ασφαλιστικής αγοράς φέρεται να είναι ο υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Γιάννης Παπαθανασίου, ο οποίος έχει πλέον στα χέρια του το πόρισμα με τα τελευταία στοιχεία του ελέγχου για τον κλάδο.

ΕΤΟΙΜΟΣ να λάβει γενναίες αποφάσεις για την εξυγίανση της ασφαλιστικής αγοράς φέρεται να είναι ο υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Γιάννης Παπαθανασίου, ο οποίος έχει πλέον στα χέρια του το πόρισμα με τα τελευταία στοιχεία του ελέγχου για τον κλάδο.

Οπως έχει ήδη γράψει η εφημερίδα «Ναυτεμπορική», αυτή φορά ο κ. Παπαθανασίου θα αναζητήσει ευθύνες και σε συγκεκριμένα πρόσωπα της αγοράς, δεδομένου ότι οι διαπιστούμενες παραβάσεις κρίθηκαν ιδιαιτέρως σοβαρές, αφού ξέφυγαν από το πλαίσιο των τυπικών υποχρεώσεων που έχουν οι εταιρείες για την κάλυψη των τεχνικών αποθεμάτων και των περιθωρίων φερεγγυότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα εντοπίσθηκε γνωστός επιχειρηματίας του κλάδου να έχει καταθέσει σε δημόσια αρχή πλαστά έγγραφα προκειμένου να μπορέσει να εξασφαλίσει την αδιάκοπη λειτουργίας της εταιρείας του. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται είτε για πλαστό πιστοποιητικό φορολογικής ενημερότητας, είτε για παραποιημένο ποινικό μητρώο.

Όμως παρατυπίες φαίνεται ότι διαπιστώθηκαν και σε βάρος τεσσάρων ασφαλιστικών εταιρειών, στελέχη των οποίων -σε συνεργασία με δημόσιους λειτουργούς- προχώρησαν σε υπερεκτιμήσεις ακινήτων εκτός σχεδίου πόλης. Ο πλασματικός αυτός υπολογισμός των αξιών έγινε προκειμένου οι εν λόγω εταιρείες να μπορέσουν να καλύψουν έστω και παράνομα τα αποθέματά τους, πριν ολοκληρωθεί ο έλεγχος του υπουργείου Ανάπτυξης.

Φημολογείται μάλιστα ότι για το θέμα αυτό παρενέβη και ο Εισαγγελέας, γεγονός το οποίο υποχρέωσε τον υφυπουργό Ανάπτυξης, κ. Γιάννη Παπαθανασίου να καθυστερήσει την ολοκλήρωση των ελέγχων, άρα και τις σχετικές ανακοινώσεις.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο συσκέψεων που έγιναν στην αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου (πριν από τα Χριστούγεννα), τα υπηρεσιακά στελέχη απασχόλησαν 10 κρίσιμα ζητήματα. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονταν προτάσεις για:

- Ανακλήσεις αδειών.

- Επιβολή προστίμων.

- Ένταξη και νέων εταιρειών σε προγράμματα εξυγίανσης.

- Παραπομπές υπευθύνων εταιρειών στον Εισαγγελέα.

Μένει να φανεί λοιπόν πόσο σοβαρά είναι τα ευρήματα στα οποία οδηγήθηκε φέτος το υπουργείο Ανάπτυξης στην προσπάθειά του να βελτιώσει την οικονομική ευρωστία της ασφαλιστικής αγοράς.

Πηγή Ναυτεμπορική
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο