Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ε.Ε.: Κοντά σε συμφωνία για την καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος

Οι λεπτομέρειες θα συζητηθούν στο Συμβούλιο του ECOFIN στις 20 Ιουνίου, στο Λουξεμβούργο

"Ξέπλυμα χρήματος: τα κράτη-μέλη κοντά σε πολιτική συμφωνία επί της αρχής" επισημαίνει σε δημοσίευμά του το Agence Europe, επισημαίνοντας ότι τα κράτη-μέλη της ΕΕ είναι κοντά στο να συμφωνήσουν επί της αρχής για τη σύνταξη σχεδίου οδηγίας για την καταπολέμηση νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, απομένουν μόνο διαδικαστικές λεπτομέρειες για την ενσωμάτωση στο κοινοτικό δίκαιο – σε ορισμένες περιπτώσεις προχωρώντας ακόμα περισσότερο – των συστάσεων της Ομάδας Οικονομικής Δράσης για την καταπολέμηση νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες του ΟΑΣΕ.

Μετά τη συνάντηση του συμβουλίου των Μόνιμων Αντιπροσώπων (COREPER) την Τετάρτη 28η Μαΐου, ευρωπαϊκή πηγή δήλωσε ότι υπήρχε ευρύτατη στήριξη στην πρόταση συμβιβασμού της Ελληνικής Προεδρίας, ωστόσο παραμένουν κάποιες λεπτομέρειες προς διευθέτηση. Η ίδια πηγή, σύμφωνα με το άρθρο, εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι λεπτομέρειες θα διευθετηθούν στη συνάντηση του COREPER τον Ιούνιο, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να συμφωνήσουν οι Υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ στο Συμβούλιο του ECOFIN την 20ή Ιουνίου στο Λουξεμβούργο.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, έγγραφο της Ελληνικής Προεδρίας προς το COREPER αναφέρει: "Κάποιες ανησυχίες ακόμη παραμένουν σχετικά με την αποθήκευση πληροφοριών σχετικά με την ιδιοκτησία των δικαιούχων" με ορισμένες χώρες να θεωρούν ότι τα προτεινόμενα πρόστιμα είναι πολύ μικρά ή πολύ μεγάλα, ανάλογα με το μέγεθος του κάθε κράτους-μέλους.

Το πεδίο εφαρμογής της οδηγίας δεν φαίνεται να αποτελεί πλέον πηγή ανησυχιών, επισημαίνεται στο δημοσίευμα ενώ ταυτόχρονα αναφέρονται και τα εξής: Η Ελληνική Προεδρία έχει προτείνει να αποφασίσουν τα κράτη-μέλη αν ορισμένοι πάροχοι τυχερών παιχνιδιών πρέπει να εξαιρεθούν από τη οδηγία, αφού αξιολογήσουν προηγουμένως τους κινδύνους που συνεπάγεται μία τέτοια κίνηση.

Η Ελληνική Προεδρία θεωρεί ότι τα στοιχήματα σε τυχερά παιχνίδια στο Διαδίκτυο είναι πιο επικίνδυνα από τα στοιχήματα σε τυχερά παιχνίδια σε κτιριακές εγκαταστάσεις.

Επίσης η Προεδρία προτείνει να αποφασίσουν τα κράτη-μέλη αν θα εξαιρέσουν μη επαναχρησιμοποιήσιμες υπηρεσίες, όπως η προμήθεια ηλεκτρονικού χρήματος, εφόσον προβούν και πάλι σε σχετική αξιολόγηση του κινδύνου.


Πηγή: news.gr


Ετικέτες για αναζήτηση ΕΕ ξέπλυμα


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο