Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Περισσότερες οι επιχειρήσεις που άνοιξαν σε σχέση με όσες έκλεισαν φέτος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ σε σχέση με αυτές που έβαλαν λουκέτο, είναι στη Θεσσαλονίκη οι βιοτεχνικές επιχειρήσεις που λειτούργησαν για πρώτη φορά φέτος, καθώς οι εγγραφές έφθασαν τις 1.495, ενώ οι διαγραφές τις 1.007, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα,....

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ σε σχέση με αυτές που έβαλαν λουκέτο, είναι στη Θεσσαλονίκη οι βιοτεχνικές επιχειρήσεις που λειτούργησαν για πρώτη φορά φέτος, καθώς οι εγγραφές έφθασαν τις 1.495, ενώ οι διαγραφές τις 1.007, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), Σωτήρης Μαγόπουλος. Υπενθύμισε ότι πέρσι οι επιχειρήσεις που λειτούργησαν για πρώτη φορά, έφθασαν τις 1.341, ενώ αυτές που διαγράφηκαν, άγγιξαν τις 1.230.

Ερωτηθείς να σχολιάσει τον κρατικό προϋπολογισμό του 2007, ο κ. Μαγόπουλος ανέφερε ότι είναι πολύ σφιχτός και υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «στο πλαίσιο των προβλημάτων που υπάρχουν, στη δυσχερέστερη θέση πάντα βρίσκονται οι Μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ηρθε πλέον η ώρα το τοπία να αλλάξει».

Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι πρέπει να διευθετηθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ΜΜΕ που λειτουργούν στη Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙ.ΠΕ) Θεσσαλονίκης και οι οποίες καλούνται να πληρώσουν δύο φορές δημοτικά τέλη (μία στο Δήμο και μια στη ΒΙΠΕ.Θ). Εξέφρασε δε την ικανοποίησή του για την απόφαση ορισμένων Δήμων του Νομού Θεσσαλονίκης να μην προχωρήσουν στην αύξηση των δημοτικών τελών. Αναφερόμενος στις προτεραιότητες και τις δράσεις που δρομολόγησε η διοίκηση του Επιμελητηρίου για τη νέα χρονιά, ανέφερε ότι εντός των πρώτων μηνών του 2007 αναμένεται να κατασκευαστεί το λεγόμενο «Στρατηγείο» των βιοτεχνών, στη ΒΙ.ΠΕ. Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Σίνδου. Το έργο είναι προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ. Τα απαιτούμενα κεφάλαια αναμένεται να αποδεσμευτούν εντός του πρώτου 15ήμερου του Ιανουαρίου.

Στο μεταξύ, όπως είπε ο κ.Μαγόπουλος, μέχρι την ερχόμενη άνοιξη αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία της και η εταιρία συμβούλων που συστήνει το ΒΕΘ, με στόχο τη διευκόλυνση των μελών του σε σειρά θεμάτων, όπως κοινοτικών κονδυλίων, αδειοδοτήσεων και ενισχύσεων.

Τέλος, ο κ. Μαγόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ένταξη του συνόλου του Νομού Θεσσαλονίκης στον αναπτυξιακό νόμο, ενώ ανέφερε ότι το 2005 ο αριθμός των ενταγμένων σε προγράμματα χρηματοδότησης επιχειρήσεων μελών του ΒΕΘ, ανήλθε σε 1.517, από 1.288 το 2004 (αύξηση 16%).

Πηγή Καθημερινή
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο