Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Σ.Ο.Λ.-Ν.Θ.: Επαναπροσδιορισμός καταληκτικών ημερομηνιών για τις υποχρεώσεις της περιόδου αυτής

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΟΛΝΘ


Δωδεκανήσου 7
2310-513875
[email protected]
www.solnth.gr

Θεσσαλονίκη, 29-5-2014

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
κ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΙΩΑΝΝΗ

Κοινοποίηση:
1. Υφυπουργό κ. Μαυραγάνη Γεώργιο
2. Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων κ. Θεοχάρη Χάρη
3. Πανελλήνια Ομοσπονδία Οικονομολόγων Ελευθέρων Επαγγελματιών Ελλάδος (Π.Ο.Ο.Ε.Ε.Ε.)

ΘΕΜΑ: Επαναπροσδιορισμός καταληκτικών ημερομηνιών για τις υποχρεώσεις της περιόδου αυτής.

Κύριε Υπουργέ,

Με επιστολή μας την 8-5-2014 σας επισημάναμε πόσο επιβαρυμένη είναι αυτή η περίοδος για τους φορολογούμενους και κυρίως τους συναδέλφους Λογιστές – Φοροτεχνικούς, από τη συσσώρευση υποχρεώσεων, σημειώσαμε τα προβλήματα που παρουσιάζονται και σας τονίσαμε ότι είναι αδύνατο όλες αυτές οι υποχρεώσεις να διεκπεραιωθούν εντός των προθεσμιών που έχουν οριστεί. Καταλήξαμε στο ότι είναι επιβεβλημένη ανάγκη να προσδιοριστούν νέες καταληκτικές ημερομηνίες για το σύνολο των υποχρεώσεων της συγκεκριμένης περιόδου, να υπάρξει δηλαδή έγκαιρη πρόβλεψη ώστε να μην επαναληφθούν τα κακώς γενόμενα του 2013.

Υπενθυμίζουμε ότι ζητήσαμε να συμπίπτει πάντοτε η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων ακινήτων Φυσικών Προσώπων (Ε9) με αυτήν των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος Φ.Π. (Ε1), διότι πιστεύουμε ότι δεν είναι λογικό να υποχρεώνονται οι φορολογούμενοι σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να επισκέπτονται δύο φορές τα γραφείο των Λογιστών – Φοροτεχνικών για την υποβολή του Ε9 και του Ε1. Τονίζουμε ότι πρέπει να δοθεί η δυνατότητα για σωστή συμπλήρωση του Ε9, η οποία πρέπει να γίνει με ιδιαίτερη προσοχή γιατί, όπως γνωρίζετε, αποτελεί τη βάση υπολογισμού του Ειδικού Φόρου Ακινήτων.

Πιστεύουμε ότι, μεταξύ άλλων, στόχος του Υπουργείου θα πρέπει να είναι και η παύση της ταλαιπωρίας, η καλή συνεργασία με τους φορολογούμενους καθώς και τους συναδέλφους λογιστές-φοροτεχνικούς.

Ζητούμε να καθιερωθεί παγίως η ταύτιση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής του Ε9 με αυτή των φορολογικών δηλώσεων.

Ζητούμε παράταση υποβολής φορολογικών δηλώσεων και Ε9 Φυσικών Προσώπων μέχρι 31-7-2014.

Ζητούμε παράταση της προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων και Ε9 Νομικών Προσώπων μέχρι 16-7-2014.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Β. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Γενικός Γραμματέας
Π. ΒΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ


Ετικέτες για αναζήτηση ΣΟΛΝΘ


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο