Ειδήσεις Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα

Συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης για την επιμέτρηση σε τρεις τοποθεσίες

Εντός του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το project τους για το κοινό εννοιολογικό πλαίσιο, το IASB και το FASB διοργανώνουν συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης για την επιμέτρηση σε τρεις τοποθεσίες ως ακολούθως..

Συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης
Εντός του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το project τους για το κοινό εννοιολογικό πλαίσιο, το IASB και το FASB διοργανώνουν συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης για την επιμέτρηση σε τρεις τοποθεσίες  ως ακολούθως:

16 και 17 Ιανουαρίου 2007 - Χονγκ Κονγκ, Λ.Δ.Κ.

29 Ιανουαρίου 2007 - Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

1 Φεβρουαρίου 2007 - Norwalk, Κοννέκτικατ, ΗΠΑ

Αντικειμενικός σκοπός

Ο αντικειμενικός σκοπός αυτών των συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης είναι τριπλός:

(1) Να ακουστούν οι απόψεις αντιπροσωπευτικών ομάδων του IASB και του FASB για την επιμέτρηση στα πρώτα στάδια της φάσης που αφορά την επιμέτρηση για το project του εννοιολογικού πλαισίου. Η συζήτηση για αυτό το σκοπό θα είναι ελεύθερη. Οποιαδήποτε άποψη για την επιμέτρηση που θα εκφραστεί από τους αντιπροσώπους θα είναι ευπρόσδεκτη.

(2) Να συζητηθεί εάν ο κατάλογος των ζητημάτων σχετικά με την επιμέτρηση, όπως έχει καθοριστεί στο σχέδιο για τη φάση επιμέτρησης του project για το εννοιολογικό πλαίσιο, είναι κατάλληλος και κατ ουσίαν πλήρης.

(3) Να συζητηθεί εάν η αρχική καταγραφή των πιθανών βάσεων για την επιμέτρηση, η οποία έχει ετοιμαστεί από το προσωπικό του project, καθώς και η ορολογία που σχετίζεται με αυτή την καταγραφή, είναι κατ΄ ουσίαν πλήρης και κατανοητή.

Συμμετοχή

Σε αντίθεση με τις συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης που έχουν διοργανωθεί παλαιότερα από τα Συμβούλια, αυτές οι συζητήσεις δεν βασίζονται σε κάποιο διαδικαστικό έγγραφο για το οποίο έχει ζητηθεί δημόσιος σχολιασμός και έχουν ληφθεί γράμματα σχολιασμού. Όσοι θα ήθελαν να συμμετάσχουν σε κάποια από τις συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης για την επιμέτρηση, καλούνται να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο εγγραφής. Οι συμμετέχοντες θα επιλεγούν από όσους δηλώσουν το ενδιαφέρον τους έτσι ώστε να υπάρξει μία ευρεία αντιπροσώπευση των διαφόρων ομάδων. Οι εγγραφές για υποψήφιους συμμετέχοντες έληξε στις 30 Νοεμβρίου 2006. Όσοι επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν θα ειδοποιηθούν μέσω e-mail μέχρι 15 Δεκεμβρίου 2006.

Παρατηρητές

Οι συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης θα είναι ανοικτές στον τύπο και το κοινό, και θα μαγνητοφωνηθούν για να παρουσιαστούν αργότερα στις ιστοσελίδες του IASB και του FASB. Επειδή ο χώρος για τους παρατηρητές μπορεί να  είναι περιορισμένος, όσοι θα ήθελαν να παρακολουθήσουν μια συνεδρίαση στρογγυλής τραπέζης παρακαλούνται να εγγραφούν κάνοντας κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο παρατηρητών.

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε ως Παρατηρητής.

Προηγούμενο υλικό

Στους συμμετέχοντες δεν θα δοθεί προηγούμενο υλικό όσον αφορά τον πρώτο σκοπό των συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης. Η έκφραση οποιασδήποτε άποψης σχετικά με την επιμέτρηση, όπως συνδέεται με το project του κοινού εννοιολογικού πλαισίου (σε αντίθεση με ζητήματα επιμέτρησης σε συγκεκριμένα πρότυπα ή project προτύπων), είναι ευπρόσδεκτη. Περιορισμένο προηγούμενο υλικό και ένας μικρός αριθμός θεμάτων για συζήτηση θα ετοιμαστεί για να ενισχυθεί ο δεύτερος και ο τρίτος σκοπός των συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης. Αυτό το υλικό θα διανεμηθεί στους συμμετέχοντες και θα είναι διαθέσιμο στις ιστοσελίδες του IASB και του FASB μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2006.

Μετάφραση: Ρένα Λιαπάτη
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο