Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Ε.Τ.Ε.Α. - Θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος – Επιστροφή ασφαλιστικών εισφορών

ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΕΤΕΑ


ΣΧΕΤ:
α) Το υπ’ αρ. Φ20144/461/3/7-5-2014 έγγραφο της ΓΓΚΑ
β) 34492/14132/011/1652/2014 έγγραφο της Διοίκησης

Σχετικά με αιτήματα ασφαλισμένων, μεταξύ των οποίων και του τ.ΤΕΑΠΕΡΤΤ, που υποβάλλονται στο ΕΤΕΑ για

α) χορήγηση βεβαιώσεως περί μη θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος από το ΕΤΕΑ,

β) επιστροφή ασφαλιστικών εισφορών,

επισημαίνουμε ότι, κρίσιμος χρόνος για τη διαπίστωση απόκτησης δικαιώματος επικουρικής σύνταξης από το ΕΤΕΑ, είναι ο χρόνος εξόδου από την υπηρεσία και επέλευσης του ασφαλιστικού κινδύνου και όχι ο χρόνος διακοπής της ασφάλισης στο ΕΤΕΑ.

Ως εκ τούτου, τα ανωτέρω αιτήματα πρέπει να υποβάλλονται στο ΕΤΕΑ όταν επέρχεται ο ασφαλιστικός κίνδυνος και συνταξιοδοτείται ο ασφαλισμένος από τον φορέα κύριας ασφάλισης, με συνημμένη οπωσδήποτε την απόφαση συνταξιοδότησής του.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο