Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ξεκινά τον Ιανουάριο ο έλεγχος 34 εισηγμένων από το ΥΠΟΙΚ

Τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου ξεκινά ο έλεγχος των λογιστικών καταστάσεων 34 εισηγμένων εταιρειών από ειδικά κλιμάκια της Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου οι ελεγκτές του υπουργείου ...

Τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου ξεκινά ο έλεγχος των λογιστικών καταστάσεων 34 εισηγμένων εταιρειών από ειδικά κλιμάκια της Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου οι ελεγκτές του υπουργείου Οικονομίας θα προχωρήσουν σε εξονυχιστικό έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων προκειμένου να διαπιστωθεί η σωστή τήρηση των διεθνών Λογιστικών προτύπων. Σε περίπτωση που διαπιστωθούν παρατυπίες οι εταιρείες απειλούνται με ποινή φυλάκισης και με χρηματικά πρόστιμα που θα ξεκινούν από 300.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα θα ελεγχθούν τα έγραφα που έχουν υπογράψει οι ορκωτοί ελεγκτές προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν τηρηθεί όσα προτάσσει η νομοθεσία για την εφαρμογή των Δ.Λ.Π. Οι ποινές θα επιβληθούν, όπως ορίζει ο Ν. 3148, σε οποίες "εκ προθέσεως παρέλειψε την σύνταξη των οικονομικών καταστάσεων που υποχρεούνται από τον νόμο, σύμφωνα με τις διατάξεις των Δ.Λ.Π., μέσα στην υπό του καταστατικού προθεσμία και σε όποιον εν γνώσει του συνέταξε ή ενέκρινε ισολογισμό ενάντια στις διατάξεις των Δ.Λ.Π.".

Οι έλεγχοι που θα διενεργηθούν θα αφορούν την περσινή χρήση. Στην περίπτωση, όμως, που η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κρίνει ότι συντρέχει λόγος, ο έλεγχος μπορεί να επεκταθεί για περισσότερες χρήσεις του παρελθόντος. Αν προκύψουν από τον έλεγχο πλημμελήματα, θα ακολουθήσουν απλές συστάσεις, αν προκύψουν κακουργήματα, οι υποθέσεις θα ακολουθήσουν την πειθαρχική διαδικασία.

Οι 34 εισηγμένες που θα ελεγχθούν είναι οι εξής: Τράπεζα της Ελλάδος, Εmporiki Bank, Εθνική Ασφαλιστική, Αιολική ΑΕΕΧ, Καζίνο Πόρτο Καρράς, Λανακάμ, Πλαστικά Θράκης, Τιτάν, S&B, Καλπίνης-Σίμος, Ρόκας, Elbisco, Κυλινδρόμυλοι Κ. Σαραντόπουλος, Αλυσίδα, Εμπορικός Δεσμός, Ιπποτούρ, Τασόγλου, Εκτέρ, Ιμπέριο, Ράδιο Κορασίδης, Μινωικές Γραμμές, Mevaco, ΕΥΔΑΠ, Βογιατζόγλου, Αγροτική τράπεζα, Προμότα Ελλάς, Compucon, Centric, Fashion Box, Κλουκίνας-Λάππας, Ελινοϊλ, Δέλτα Project, Global Eπενδυτικά Κεφάλαια και Μοτοδυναμική.

 Πηγή capital.gr
 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο