Δεν επαναπροσλαμβάνονται οι καθαρίστριες του Υπ. Οικ. έως τις 10 Ιουνίου

Οικονομικές Ειδήσεις

28 Μάιος 2014
Taxheaven.gr

Δεν υπάρχει υποχρέωση επαναπρόσληψης των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών τουλάχιστον μέχρι τις 10 Ιουνίου 2014, όποτε θα εκδικασθεί η αίτηση αναστολής της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, τονίζουν κύκλοι του υπουργείου.

Ειδικότερα για το θέμα αυτό διευκρινίζεται:

«Το Ελληνικό Δημόσιο στις 23.5.2014 κατέθεσε στον Άρειο Πάγο αίτηση αναίρεσης κατά της υπ' αριθμ. 1584/2014 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία έχει διαταχθεί η επαναπρόσληψη των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών».

Συγχρόνως, κατέθεσε και αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ίδιας απόφασης, για την οποία προσδιορίστηκε δικάσιμος στις 10.6.2014. Μέχρι τότε δεν υπάρχει υποχρέωση συμμόρφωσης προς την απόφαση αυτή. Τούτο δεν διαφοροποιείται από το γεγονός της μη χορήγησης προσωρινής διαταγής στο αίτημα αναστολής εκτέλεσης, κάτι, εξ άλλου που δεν προβλέπεται ρητά από τις υπάρχουσες διατάξεις. Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο είχε συμβεί στην υπόθεση του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. Επιπλέον, σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το άρθρο 19 του Ν. 1715/1951,η άσκηση της αναίρεσης επιφέρει αναστολή στην εκτέλεση της απόφασης.

πηγή enikos.gr