Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τα βιοτεχνικά επιμελητήρια της χώρας ενώνουν τις φωνές τους

«Να βγούμε μπροστά και να διεκδικήσουμε λύσεις στα προβλήματά μας»

Κοινή έκφραση σε σχέση με τα προβλήματα των βιοτεχνών, αλλά και ενόψει της κατάργησης της υποχρεωτικής εγγραφής των επιχειρήσεων στα επιμελητήρια από 1ης Ιανουαρίου 2015, προτίθενται να αποκτήσουν τα τέσσερα αμιγή βιοτεχνικά επιμελητήρια της χώρας, ήτοι τα βιοτεχνικά Θεσσαλονίκης, Αθηνών, Πειραιά και Ροδόπης.

Το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση έγινε στη διάρκεια συνάντησης των διοικήσεων των βιοτεχνικών επιμελητηρίων Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) και Αθηνών, που πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης της πρώτης, ενώ οι διοικητικές επιτροπές των τεσσάρων επιμελητηρίων αναμένεται να συναντηθούν εκ νέου άμεσα, προκειμένου να συντονίσουν τις επόμενες ενέργειες τους.

Εν αναμονή των εξελίξεων, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Παύλος Ραβάνης, συμμετείχε χθες και στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΒΕΘ, όπου τέθηκε επί τάπητος η επόμενη ημέρα των επιμελητηρίων, αλλά και γενικότερα τα προβλήματα της ελληνικής βιοτεχνίας.

«Πιστεύουμε ότι πρέπει να βγούμε μπροστά με ενιαία φωνή και να διεκδικήσουμε λύσεις στα πάγια προβλήματά μας. Ένα από αυτά είναι και η φορολόγηση των ακινήτων των βιομηχανικών και βιοτεχνικών επιχειρήσεων, τα οποία χρησιμοποιούνται για την παραγωγική διαδικασία. Δεν είναι δυνατόν να επιβάλλουμε εξοντωτικούς φορολογικούς συντελεστές στα ακίνητα που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή και ταυτόχρονα να φορολογούμε με 26% από το πρώτο ευρώ και να περιμένουμε και ανάπτυξη», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, σύμφωνα με τον οποίο ο χρόνος και ο τόπος πραγματοποίησης της επόμενης συνάντησης των «τεσσάρων» δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί.

Τόσο ο κ. Παπαδόπουλος, όσο και ο κ. Ραβάνης επισήμαναν ακόμη την αξία του ρόλου των επιμελητηρίων, υποστηρίζοντας ότι ο επιχειρούμενος αφανισμός τους θα οδηγήσει στη ματαίωση της τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης.Πηγή: newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο