Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Μεταβατική περίοδος στην ελεύθερη κυκλοφορία εργαζομένων

Μεταβατική περίοδο δύο ετών στην ελεύθερη κυκλοφορία εργαζομένων μεταξύ της Ελλάδας και των Βουλγαρίας και Ρουμανίας αποφάσισε να καθιερώσει η ελληνική κυβέρνηση...

Μεταβατική περίοδο δύο ετών στην ελεύθερη κυκλοφορία εργαζομένων μεταξύ της Ελλάδας και των Βουλγαρίας και Ρουμανίας αποφάσισε να καθιερώσει η ελληνική κυβέρνηση.


Οπως ενημέρωσε χθες τον αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) κ. Γ. Σταύρο και τον πρόεδρο της Εταιρείας Επιχειρησιακών Σπουδών Βορείου Ελλάδος κ. Β. Τακά, ο υπουργός Απασχόλησης απέστειλε επιστολή προς τον αρμόδιο Επίτροπο για θέματα Απασχόλησης της ΕΕ, προκειμένου να τον ενημερώσει ότι «η Ελλάδα καθιερώνει διετή, μεταβατική περίοδο στην ελεύθερη κυκλοφορία εργαζομένων από τις δύο νέες χώρες, Βουλγαρία και Ρουμανία, οι οποίες από την 1η Ιανουαρίου θα είναι μέλη της ΕΕ».


Ο υπουργός μετά τη συνάντηση, που έγινε στο υπουργείο Απασχόλησης, δήλωσε ότι πέρα από την απόφαση για τη μεταβατική περίοδο, συζητήθηκε και το θέμα του Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και των ρυθμίσεων στήριξης της απασχόλησης σε «ευαίσθητες» περιοχές, για το οποίο εκφράστηκαν οι θετικές απόψεις των συνομιλητών του.
Ο αντιπρόεδρος του ΣΒΒΕ κ. Γ. Σταύρου χαρακτήρισε ιδιαίτερα εποικοδομητική τη συνάντηση, αλλά και τη ρύθμιση για τη διετή μεταβατική περίοδο, υπογραμμίζοντας ότι στη Βόρειο Ελλάδα υπάρχουν πολλοί εργαζόμενοι που προέρχονται από τις όμορες χώρες.

Πηγή Κέρδος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο