Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Αποφάσεις του Δ.Σ. για τις δηλώσεις - Σύλλογος Αδειούχων Λογιστών Φοροτεχνικών Ν. Χανίων

Σύλλογος Αδειούχων Λογιστών Φοροτεχνικών Ν. Χανίων
Διεύθυνση:
Β. Κορνάρου 30 και Αποκορώνου
Χανιά, Κρήτη 731 00
Ελλάδα
Τηλέφωνα: 2821071581 - 2821051769
Fax: 2821052254 - 2821034670

Αποφάσεις του Συλλόγου για τις Φορολογικές Δηλώσεις.

Συνάδελφοι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να προβεί σε δράσεις για να αντιμετωπίσει – όπως μπορεί- το πρόβλημα της ημερομηνίας λήξης των φετινών φορολογικών δηλώσεων. Η στάση του κ Γενικού (σ.σ. Θεοχάρης) μοιάζει να μας δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα.

Οι προτεινόμενες δράσεις είναι οι εξής:

Α’ Δράση (επιθετική): Θα υπάρξουν πιεστικές επιστολές προς το Υπουργείο Οικονομικών και προς την Ομοσπονδία με στόχο τον επαναπροσδιορισμό των ημερομηνιών λήξεων υποβολής των φορολογικών δηλώσεων

Β’ Δράση (αμυντική) Στα πλαίσια της προστασίας των συναδέλφων δόθηκε για να δημοσιευθεί σήμερα Σάββατο 24/5/2016 ανακοίνωση του Συλλόγου μας στον τοπικό Τύπο όπου εξηγεί στους φορολογούμενους πολίτες το αδιέξοδο που βλέπουμε μπροστά μας και τους ενημερώνει ότι κάθε γραφείο θα αναλάβει όσους μπορεί και ότι τα λογιστικά γραφεία θα σταματήσουν να παραλαμβάνουν δηλώσεις πολύ πριν την λήξη τους.

Η Ανακοίνωση έχει την λογική να ενεργοποιήσει τους πολίτες να μην αργήσουν να προσέλθουν στα λογιστικά γραφεία καθώς και να ενημερώσει ότι όσοι έρθουν τις τελευταίες εβδομάδες δεν θα εγγυηθούμε ότι θα υποβληθεί εμπρόθεσμα η δήλωσή τους.

Παρακαλώ κρατήστε το φύλλο της εφημερίδας ώστε να το χρησιμοποιείστε σε περίπτωση «περίεργων απαιτήσεων» πελατών της τελευταίας στιγμής. (Θα το στείλουμε σύντομα και ηλεκτρονικά)

Δράση υπό συζήτηση στο Δ/Σ

Τέλος υπάρχει συζήτηση στο Δ/Σ για ενεργοποίηση – στις τελευταίες ημέρες υποβολών - της διαδικασίας υποβολής «γρήγορων αρχικών» και μετέπειτα «τροποποιητικών δηλώσεων» ώστε να αποφευχθούν πρόστιμα.

Είναι απίστευτο να μιλάμε για τέτοια θέματα αλλά η πιθανότητα να μας «στήσουν στον τοίχο» το επιβάλλει. Αναφερόμαστε βέβαια στο τυχόν πρόβλημα να μας έχουν μείνει δηλώσεις την τελευταία ημέρα. Αν μάλιστα υπάρξει νύξη από ελεγκτές περί … «ανακριβούς δήλωσης» θα υπάρξει πολύ μεγάλη αντίδραση από τον Σύλλογο εξηγώντας τους την κατάσταση που μας έχουν επιβάλλει ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα. Είναι αναγκασμένοι να το δεκτούν γιατί πολύ απλά είναι αλήθεια. Ο Σύλλογος προτείνει επίσης για την προετοιμασία των δηλώσεων να μην λειτουργούν τα γραφεία με την λογική του «στιβάγματος των δηλώσεων» αλλά να διεκπεραιώνονται η άμεσα (σε 2- 3 ημέρες το πολύ) ώστε να μην μας μείνουν στα χέρια τις τελευταίες ημέρες.

Καλή προσπάθεια συνάδελφοι.

Μ ε ε κ τ ί μ η σ η
εκ του Συλλόγου Αδειούχων Λογιστών Φοροτεχνικών Ν. Χανίων

Ο Πρόεδρος Σταυρουλάκης Κωνσταντίνος,
Ο Αντιπρόεδρος Κυπραίος Κωνσταντίνος ,
Ο Γραμματέας Κελάκης Μιχαήλ,
Ο Ταμίας Παπαδάκης Ιωάννης,
Το Μέλος Πετράκης Νικόλαος


Ετικέτες για αναζήτηση δηλώσεις πρόστιμα Χανίων


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο