Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στο ναδίρ η αγορά ακινήτων

Η Ελλάδα διαθέτει πλέον την δεύτερη πιο υποτιμημένη αγορά κατοικίας μετά την Ιαπωνία, σε σύνολο 27 χωρών, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας συμβούλων ακινήτων Knight Frank. Μάλιστα με δεδομένο ότι οι τιμές των κατοικιών συνεχίζουν να υποχωρούν, είναι σαφές ότι σύντομα η ελληνική κτηματαγορά θα κατακτήσει την κορυφή της σχετικής λίστας.

Όπως αναφέρει η σχετική έρευνα, ο δείκτης τιμών κατοικιών σε σχέση με τα εισοδήματα εξακολουθεί να είναι υψηλότερος από τον διαχρονικό μέσο όρο του δείγμα ότι υπάρχει περαιτέρω περιθώριο υποχώρησης των τιμών. Στον αντίποδα, ο δείκτης τιμών/ενοικίων είναι περίπου 20% χαμηλότερος από τον διαχρονικό μέσο όρο του, στοιχείο που αποτελεί σαφές δείγμα υποτίμησης της αγοράς.

Σημειώνεται ότι από το 1997 έως και το τέλος του 2013 οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν κατά 170%, ενδεικτικό της «φούσκας» που είχε δημιουργηθεί στον κλάδο.


Πηγή: Καθημερινή
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο