Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αλλαγές στα ωράρια λειτουργίας των τραπεζών

Σε διετή κλαδική σύμβαση κατέληξαν σήμερα, μετά από μακρά περίοδο διαπραγμάτευσης, η ΟΤΟΕ και οι εκπρόσωποι των τραπεζών. Πέρα από τις αυξήσεις στους μισθούς των τραπεζοϋπαλλήλων -κατά 44 ευρώ μηνιαίως το 2006 και κατά 47 ευρώ μηνιαίως το 2007-....

Σε διετή κλαδική σύμβαση κατέληξαν σήμερα, μετά από μακρά περίοδο διαπραγμάτευσης, η ΟΤΟΕ και οι εκπρόσωποι των τραπεζών. Πέρα από τις αυξήσεις στους μισθούς των τραπεζοϋπαλλήλων -κατά 44 ευρώ μηνιαίως το 2006 και κατά 47 ευρώ μηνιαίως το 2007- προβλέπονται και αλλαγές στα ωράρια λειτουργίας.

Τράπεζες με πάνω από 150 υποκαταστήματα, μπορούν να λειτουργούν τα απογεύματα και το Σάββατο σε δέκα υποκαταστήματα, τράπεζες με 30 έως 150 υποκαταστήματα, μπορούν να λειτουργούν τα απογεύματα και το Σάββατο σε πέντε υποκαταστήματα, ενώ τράπεζες με ως 30 υποκαταστήματα, μπορούν σε δύο από αυτά να λειτουργούν τα απογεύματα και το Σάββατο.

Οι διαπραγματεύσεις είχαν για πάνω από ένα μήνα διακοπεί. Στην τελευταία συνάντηση που είχε γίνει στα μέσα Νοεμβρίου, οι εκπρόσωποι των Τραπεζών αποδεχόμενοι τη θέση για διετή συλλογική σύμβαση, είχαν υποβάλει μια πρόταση που είχε τα εξής βασικά σημεία:

- Αυξήσεις 45 ευρώ για το 2006 και 45 ευρώ για το 2007 σε όλα τα κλιμάκια του Ενιαίου Μισθολογίου.

- Τον ορισμό 10 «ειδικών» καταστημάτων μέσα στη διετία για τις μεγάλες τράπεζες με αποκλιμάκωση αυτού του αριθμού προς τα κάτω που θα λειτουργούν σε συγκεκριμένα σημεία, τα απογεύματα και τα Σάββατα, με τις ακόλουθες ρυθμίσεις:

α) Για όσους εργάζονται τα Σάββατα να ισχύει ωράριο 35 ωρών.

β) Το επιμίσθιο για τους εργαζόμενους αυτών των καταστημάτων, καθώς και όποιοι άλλοι όροι να καθορίζονται με επιχειρησιακές ΣΣΕ.

γ) Για τους εργαζόμενους που εργάζονται στις ειδικές υπηρεσίες - μονάδες να ισχύει ό,τι και για τους εργαζόμενους στα ειδικά καταστήματα, με πέρας εργασίας 8.00μμ. (εκτός, βέβαια, των Σαββάτων).
Πηγή Ναυτεμπορική
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο