Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αρνητικό μεν, αλλά με βελτίωση το ισοζύγιο εγγραφών-διαγραφών επιχειρήσεων στο Ε.Ε.Α. στο α' τρίμηνο του έτους

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΔΡΑ: Πανεπιστημίου 44 και Χαρ. Τρικούπη, Αθήνα 106 79
Τηλ:(+30) 210-3380200 Fax:(+30) 210-3380219

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών στην προσπάθεια του να ενημερώσει τα μέλη του και κάθε ενδιαφερόμενο για τυχόν αλλαγές που υπάρχουν στην συνολική εξέλιξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας και τις αλλαγές του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, συντάσσει το «Τριμηνιαίο Ενημερωτικό Δελτίο Επαγγελματικής Δραστηριότητας» συγκεντρώνοντας χρήσιμες πληροφορίες από διάφορες πηγές.

Το «Τριμηνιαίο Ενημερωτικό Δελτίο Επαγγελματικής Δραστηριότητας» στοχεύει, στις περιπτώσεις που διατίθενται στοιχεία και μετά από την κατάλληλη στατιστική τους επεξεργασία, στην συστηματική παρουσίαση βασικών μεγεθών της οικονομίας (καθώς ) και των ελληνικών μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων με έμφαση στις επιχειρήσεις της Αττικής που αποτελούν και το βασικό ενδιαφέρον των μελών του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών

Εγγραφές – διαγραφές επιχειρήσεων στο ΕΕΑ

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΕΑ, η συνολική ποσοστιαία κατανομή του ισοζυγίου του Α’ Τριμήνου του 2013 (ισοζύγιο εγγραφών –διαγραφών 2013 ) είναι αρνητικό (-26,60%).Το αντίστοιχο ισοζύγιο του Α’ Τριμήνου του 2014 παραμένει αρνητικό μεν (-14,40%) αλλά με βελτίωση

Ο συνολικός δείκτης εγγραφών επιχειρήσεων το πρώτο τρίμηνο του 2014 σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013 είναι -0,3%, ενώ ο δείκτης διαγραφών για την αντίστοιχη περίοδο είναι -9,9%.

Τον Φεβρουάριο του 2014 οι εγγραφές είναι περισσότερες από αυτές του Φεβρουαρίου του 2013, ενώ τον Ιανουάριο και Μάρτιο του 2014 οι εγγραφές είναι λιγότερες από τους αντίστοιχους μήνες του 2013.

Τον Ιανουάριο του 2014 οι διαγραφές είναι λιγότερες από αυτές του Ιανουαρίου του 2013 ενώ τον Φεβρουάριο και Μάρτιο είναι περισσότερες.

Ο αριθμός των εγγραφών των επαγγελματιών τον Μάρτιο του 2013 είναι μεγαλύτερος από τις διαγραφές του ιδίου μήνα , ενώ τον Ιανουάριο του 2013 οι διαγραφές είναι αρκετά υψηλότερες.

Βασικά οικονομικά στοιχεία

Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν, σε τρέχουσες τιμές , παρουσίασε μείωση 5,0% ως προς το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους και μείωση 7,5% ως προς το Γ’ Τρίμηνο του 2013.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (Γ.Δ.Τ.Κ ) του Φεβρουαρίου του 2014 παρουσίασε μείωση 1,1% ως προς τον αντίστοιχο Δείκτη του Φεβρουαρίου 2013.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (Γ.Δ.Τ.Κ ) κατά τον μήνα Φεβρουάριο 2014 σε σύγκριση με τον Ιανουάριο 2014 παρουσίασε μείωση 1,3% 2.

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή οι μειώσεις των δεικτών προέρχονται:

α) Κατά 0,6% της ομάδας «Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά», λόγω μείωσης κυρίως των τιμών στα νωπά λαχανικά και

στο νωπό αρνί και κατσίκι. Μέρος της μείωσης αυτής αντισταθμίστηκε από την αύξηση των τιμών στα νωπά ψάρια.

β) Κατά 18,8% της ομάδας «Ένδυση και Υπόδηση», λόγω των γενικών χειμερινών εκπτώσεων.

δ) Κατά 0,1% της ομάδας «Στέγαση», λόγω μείωσης κυρίως των τιμών στα ενοίκια κατοικιών.

γ) Κατά 2,4% της ομάδας «Διαρκή αγαθά – Είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες», λόγω των γενικών χειμερινών εκπτώσεων.

στ) Κατά 1,0% της ομάδας «Άλλα αγαθά και υπηρεσίες», λόγω μείωσης κυρίως των τιμών των ειδών ατομικής φροντίδας και των τιμών των ειδών ταξιδίου-είδη καπνιστού-λοιπών προσωπικών ειδών, εξαιτίας των γενικών χειμερινών εκπτώσεων

Οι αυξήσεις των δεικτών προέρχονται:

α) Κατά 0,4% της ομάδας «Αλκοολούχα ποτά και καπνός», λόγω αύξησης κυρίως των τιμών των τσιγάρων.

β) Κατά 0,5% της ομάδας «Μεταφορές», λόγω αύξησης κυρίως των τιμών των καυσίμων αυτοκινήτου (βενζίνη),των διοδίων και των αεροπορικών εισιτηρίων. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από την μείωση των τιμών των αυτοκινήτων.)

Η τελική καταναλωτική δαπάνη νοικοκυριών (σε τρέχουσες τιμές ) παρουσίασε μείωση 0,2% σε σύγκριση με την αντίστοιχη του 2012 και μείωση 5,6 % σε σχέση με αυτή του Νοεμβρίου του 20134.

Το ποσοστό ανεργίας το Δ’ Τρίμηνο του 2013 , αυξήθηκε σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2012.

Οι επιχειρήσεις της περιφέρειας Αττικής κατέχουν το 67,64% του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων της χώρας και η Κεντρική Μακεδονία το 11,07%

Ο κύκλος εργασιών των επιχειρήσεων της περιφέρειας Αττικής και των επιχειρήσεων της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας μαζί ξεπερνούν τα ¾ του συνολικού κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων της χώρας.

Ολόκληρο το δελτίο ως συνημμένο


Ετικέτες για αναζήτηση ΕΕΑ


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο