Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Απάντηση της Διοίκησης του Ο.Γ.Α. σε δημοσίευμα σχετικά με το επίδομα των εξόδων κηδείας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ

Ο.Γ.Α.

Τρίτη, 20.05.2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Διοίκηση του ΟΓΑ σε απάντηση δημοσιεύματος, σχετικά με την καταβολή του επιδόματος των εξόδων κηδείας, όπου αναφέρεται ότι, «δύο και τρείς φορές φαίνεται ότι κήδευαν κάποιοι επιτήδειοι τους δικούς τους ανθρώπους», σας διευκρινίζουμε και πληροφορούμε τα ακόλουθα:

Στον ΟΓΑ υπάρχει Κεντρική Μηχανογραφική Υπηρεσία όπου γίνεται έλεγχος και διασταύρωση στοιχείων του συνταξιούχου. Επιπλέον, για την πληρωμή του επιδόματος ακολουθεί και τελικός έλεγχος από την ΗΔΙΚΑ, η οποία επεξεργάζεται το αρχείο πληρωμών. Καταχώρηση για δεύτερη φορά αίτησης για το βοήθημα των εξόδων κηδείας που αφορά στον ίδιο συνταξιούχο δεν είναι δυνατή, γιατί αυτόματα ακυρώνεται από το σύστημα.

Αναλυτικά: Τα αιτήματα που υποβάλλονται, μέσω Ανταποκριτών, σε όλα τα Περιφερειακά Υποκαταστήματα και στην Κεντρική Υπηρεσία του ΟΓΑ για παροχή βοηθήματος καταχωρούνται στο μηχανογραφικό πρόγραμμα του ΟΓΑ και γίνεται έλεγχος των στοιχείων του θανόντος με τα στοιχεία που υπάρχουν ήδη στο Μητρώο Ασφαλισμένων και Συνταξιούχων του Οργανισμού . Κανένα αίτημα δεν προωθείται για εκκαθάριση αν έχει ήδη προηγηθεί προηγούμενο αίτημα για τον ίδιο θανόντα.

Σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα ο Διοικητής του ΟΓΑ κ. Ξενοφών Βεργίνης δήλωσε ότι « Η Διοίκηση του ΟΓΑ διαπίστωσε ότι καταβάλλεται το επίδομα για τα έξοδα κηδείας 800€. Η ετήσια δαπάνη φτάνει σε 30 περίπου εκατομμύρια ευρώ, δεδομένου ότι οι θάνατοι ανέρχονται σε 32.000 έως 40.000 ετησίως. Ζήτησα μέσω του Υπουργού Εργασίας κ. Βρούτση να διορθωθεί το θέμα αυτό θεσμικά, με την καθιέρωση της καταβολής του επιδόματος μετά από προσκόμιση του σχετικού τιμολογίου και απόδοσης υπέρ του Δημοσίου του προβλεπομένου ΦΠΑ που είναι 23%». Σε ότι αφορά το σχετικό δημοσίευμα που αναφέρει περί «πολλαπλής καταβολής του επιδόματος κηδείας», ο κ. Βεργίνης υπογραμμίζει ότι «Το γεγονός αυτό δεν αποδεικνύεται από την μέχρι σήμερα έρευνα . Φαίνεται δύσκολο να προκύψει δεδομένου ότι, γίνονται συνεχείς διασταυρωτικοί έλεγχοι μεταξύ των δύο μηχανογραφικών Υπηρεσιών της ΗΔΙΚΑ και του ΟΓΑ».


Από Γραφείο Διοίκησης ΟΓΑ


Ετικέτες για αναζήτηση ΟΓΑ ΗΔΙΚΑ έξοδα κηδείας


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο