Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αποτελέσματα φορολογικών ελέγχων της Οικονομικής Αστυνομίας

Σχετικά με αποτελέσματα φορολογικών και ασφαλιστικών ελέγχων της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της Αθήνας

Αθήνα, 17 Μαΐου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Φορολογικοί και ασφαλιστικοί έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της Αθήνας

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί για φορολογικές παραβάσεις, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ακόμη τριών (3) ατόμων

Οι διαπιστωθείσες παραβάσεις σχετίζονται κυρίως με τη μη έκδοση αποδείξεων παροχής υπηρεσιών και την ανασφάλιστη εργασία

Από την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, βραδινές ώρες χθες, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι με στόχο την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της Αθήνας.

Ειδικότερα, μεικτά κλιμάκια αστυνομικών των Τμημάτων Φορολογικής Αστυνόμευσης και Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας, πραγματοποίησαν φορολογικούς και συναφείς ελέγχους καταστημάτων, με τα ακόλουθα αποτελέσματα:

· Σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος-αναψυκτήριο, στην Αθήνα, συνελήφθησαν ένας ημεδαπός 36 ετών, προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος και μία ημεδαπή 52 ετών, υπεύθυνη των ταμειακών μηχανών του καταστήματος, για παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας. Παράλληλα, για τις ίδιες παραβάσεις σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών γυναικών 62, 24 και 24 ετών, οι οποίες είναι μέλη και διαχειρίστριες της επιχείρησης, στην οποία ανήκει το κατάστημα.

Αναλυτικότερα, διαπιστώθηκε ότι, ενώ στο χώρο λειτουργούσαν έξι (6) ταμειακές μηχανές, οι παραγγελίες αναγράφονταν σε χειρόγραφες σημειώσεις, που έφεραν αρίθμηση, χωρίς όμως να εκδίδεται η αντίστοιχη απόδειξη για κάθε παραγγελία. Από τη διασταύρωση των στοιχείων, προέκυψε ότι από τις τέσσερις (4), εκ των έξι (6) ταμειακών μηχανών, δεν είχαν εκδοθεί 170 φορολογικά στοιχεία, συνολικής αξίας 2.598,79 ευρώ.


Ετικέτες για αναζήτηση ταμειακές ανασφάλιστη εργασία έλεγχοι


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο