Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αυξάνονται οι επιχειρήσεις που εντάσσονται στο ΕΠΑΝ

Αυξάνονται οι νεοϊδρυθείσες επιχειρήσεις και ο αριθμός εκείνων που εντάχθηκαν το 2005 στο επιχειρησιακό πρόγραμμα του υπουργείου Ανάπτυξης ΕΠΑΝ ήταν αυξημένος κατά 135%, ο δε προϋπολογισμός των επιχειρήσεων αυτών ήταν κατά 61% μεγαλύτερος...

«Αυξάνονται οι νεοϊδρυθείσες επιχειρήσεις και ο αριθμός εκείνων που εντάχθηκαν το 2005 στο επιχειρησιακό πρόγραμμα του υπουργείου Ανάπτυξης ΕΠΑΝ ήταν αυξημένος κατά 135%, ο δε προϋπολογισμός των επιχειρήσεων αυτών ήταν κατά 61% μεγαλύτερος». Αυτό τόνισε χθες στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας και Ανάπτυξης στα Γιάννενα ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Ι. Παπαθανασίου.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δ. Δασκαλόπουλος επεσήμανε ότι «ο προβληματισμός μας όλων των κοινωνικών ομάδων και των ηγετών της επιχειρηματικότητας πρέπει να είναι κοινός για να μικρύνουμε την απόσταση που μας χωρίζει από τους άλλους Ευρωπαίους».
Το νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του υπουργείου, με τον τίτλο «Επιχειρηματικότητα-Ανταγωνιστικότητα» και το νέο ΠΕΠ Ηπείρου, Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας, πρόκειται να προωθήσουν τη δυναμική και αυτοτροφοδοτούμενη ανάπτυξη των Περιφερειών, τόνισε στον χαιρετισμό του ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Δ. Σιούφας.


Επιδείνωση παρουσίασε το εμπορικό ισοζύγιο αγροτικών προϊόντων και τροφίμων στο εννεάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2006 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2005. Αυτό τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Μ. Βουμβουλάκης χαρακτηρίζοντας την εξέλιξη αυτή ως ένα επιπλέον πλήγμα στη μειούμενη ανταγωνιστικότητα του αγροτικού τομέα. Η μείωση του αγροτικού εισοδήματος - ιδιαίτερα έντονη στο διάστημα της τελευταίας διετίας, η πτώση της παραγωγής, η συνεχής διεύρυνση της ψαλίδας μεταξύ των τιμών παραγωγού και καταναλωτή συνθέτουν ένα εξαιρετικά δυσμενές σκηνικό για τον αγροτικό κόσμο είπε ο κ. Βουμβουλάκης.
Στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας και Ανάπτυξης, την πορεία της Επιχειρηματικότητας κατά το 2005 σε περιφερειακό επίπεδο παρουσίασε ο κ. Θ. Στόικος, γενικός διευθυντής του Οργανισμού Επιχειρηματικής και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΟΕΤΑ), ενώ ενημέρωση για τη βελτίωση της νομοθεσίας και για τις εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών Ανταγωνιστικότητας έγινε από τον κ. Σπ. Ευσταθόπουλο, ειδικό γραμματέα Ανταγωνιστικότητας. Η παρουσίαση πορισμάτων μελέτης με τίτλο «Regional Marketing και Περιφερειακή Ανταγωνιστικότητα» έγινε από τον κ. Σ. Παπακωνσταντίνου, γενικό διευθυντή του ΣΕΒΕ.
Πηγή Κέρδος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο