Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ε.Ε.: Ξεκινά η υποβολή προτάσεων για τη χρηματοδότηση ενεργειακών έργων - Τα ελληνικά σχέδια

Πρόσκληση προς τα κράτη-μέλη να υποβάλουν προτάσεις για χρηματοδότηση διασύνδεσης δικτύων στους τομείς της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου απηύθυνε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Πρόκειται για την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία «Συνδέοντας την Ευρώπη», η οποία προβλέπει τη συγχρηματοδότηση με το ποσό των 5,85 δισ. ευρώ 250 ευρωπαϊκών σχεδίων υποδομής στον τομέα της ενέργειας την περίοδο 2014-2020.

Η προθεσμία για την υποβολή των προτάσεων είναι η 19η Αυγούστου 2014, ενώ η τελική απόφαση για τα έργα που θα λάβουν χρηματοδότηση από την Επιτροπή θα ληφθεί το Νοέμβριο του 2014.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει 140 έργα στον τομέα της μεταφοράς και αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας, περίπου 100 έργα στον τομέα της μεταφοράς και αποθήκευσης φυσικού αερίου και υγροποιημένου φυσικού αερίου, καθώς και διάφορα έργα στους τομείς του πετρελαίου και των «έξυπνων» δικτύων.

Τα ελληνικά σχέδια που έχουν περιληφθεί στον κατάλογο και πληρούν τους κανόνες κοινοτικής χρηματοδότησης είναι:

- Ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Βουλγαρίας (Ανατολική Μαρίτσα-Νέα Σάντα).

- Ηλεκτρική διασύνδεση Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας με υποθαλάσσιο καλώδιο 1.581 χιλιομέτρων.

- Υδροηλεκτρικό εργοστάσιο στην Αμφιλοχία.

- Διασύνδεση αγωγών φυσικού αερίου Ελλάδας-Βουλγαρίας.

- Κατασκευή σταθμών αποθήκευσης υγροποιημένου αερίου (LNG) στην Αλεξανδρούπολη και στην Καβάλα.

- Παρεμβάσεις στον αγωγό φυσικού αερίου ITGI.

- Yποθαλάσσιος αγωγός φυσικού αερίου Ισραήλ-Κύπρος-Ελλάδα (Southern Gas).


Πηγή: www.energypress.gr


Ετικέτες για αναζήτηση ενέργεια φυσικό αέριο


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο