Αποτελέσματα live αναζήτησης

(Ενημερωμένο) Επιχειρησιακό σχέδιο Γ.Γ.Δ.Ε. (2014-2015) - Στρατηγικό σχέδιο Γ.Γ.Δ.Ε. (2013-2017)

  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά

(Τελευταία ενημέρωση 26/10/2015)

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

Πρόλογος

Η Γ.Γ.Δ.Ε. βρίσκεται αντιμέτωπη με μια δύσκολη οικονομική συγκυρία και διαδραματίζει καίριο ρόλο στη βελτίωση της οικονομίας και την εξασφάλιση πρωτογενούς πλεονάσματος, ώστε η χώρα μας να ανακάμψει και να επανέλθει υγιής στο μηχανισμό των αγορών.

Με δέσμευση τη χρηστή δημοσιονομική διαχείριση, το Ε.Σ. εξειδικεύει τους άξονες πολιτικής του Στρατηγικού Σχεδίου της Γ.Γ.Δ.Ε. σε δράσεις και διασφαλίζει το συντονισμό των δράσεων και την υλοποίησή τους, λαμβάνοντας υπόψη τους κινδύνους του εξωτερικού περιβάλλοντος.

Το Ε.Σ. για το 2014-2015 αποτελεί τον οδικό χάρτη για την πραγματοποίηση του οράματος της Γ.Γ.Δ.Ε. και γεφυρώνει το παρόν με το μέλλον προωθώντας τις μεταρρυθμίσεις, οι οποίες είναι σύμφωνες με τις κυβερνητικές προτεραιότητες.


Επιχειρησιακό σχέδιο Γ.Γ.Δ.Ε. (2014-2015)

_____________________________________________________

Στρατηγικό Σχέδιο 2013 - 2017

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

Η δυσμενής οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας έχει αναδείξει την επίτευξη των στόχων Δημοσίων Εσόδων σε κρίσιμο παράγοντα για την εξυγίανση της Εθνικής μας οικονομίας. Οι περιστάσεις λοιπόν απαιτούν, η λειτουργία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων να είναι πιο αποδοτική και πιο αποτελεσματική, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα φορολογική δικαιοσύνη, παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς όλους τους πολίτες και οικοδόμηση μιας σταθερής σχέσης εμπιστοσύνης.

Ως εκ τούτου, βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω το πρώτο Στρατηγικό Σχέδιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, με το οποίο ορίζεται μία ξεκάθαρη στρατηγική κατεύθυνση για τη Φορολογική και Τελωνειακή Διοίκηση και τίθενται οι στόχοι, οι άξονες παρέμβασης και οι προτεραιότητες όπου θα βασίσουμε όλες τις μελλοντικές μας ενέργειες. Με τον τρόπο αυτό θα είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε στις πολλαπλές προκλήσεις και απαιτήσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Το Σχέδιο αυτό, που θα εξειδικευθεί περαιτέρω τους επόμενους μήνες από το Επιχειρησιακό Σχέδιο της Γενικής Γραμματείας, έρχεται επιπλέον να ολοκληρώσει και να διαρθρώσει ένα ευρύ πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, και έχει ως στόχο τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας των λειτουργιών μας.

Αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που παρουσιάζει το έργο μας και στοχεύοντας οι στρατηγικές μας κατευθύνσεις να προσεγγίζουν όσο το δυνατόν καλύτερα στις ανάγκες της κοινωνίας και της αγοράς, βασίσαμε τη διαμόρφωση του Στρατηγικού Σχεδίου στη γνώση και στις εμπειρίες των στελεχών μας, καθώς και σε προτάσεις που λάβαμε ως συνεισφορά στο εγχείρημα μας από τους κοινωνικούς μας εταίρους.

Γνωρίζουμε ότι έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε για να φτάσουμε από τη σημερινή κατάσταση στην πλήρη επίτευξη των στόχων μας, ωστόσο το παρόν Σχέδιο μας βοηθά να ορίσουμε όλα όσα πρέπει να κάνουμε. Έχοντας ολοκληρώσει αυτό το πρώτο βήμα, συνεχίζουμε το έργο υλοποίησης του παρόντος Σχεδίου μεθοδικά, οργανωμένα και με ξεκάθαρη κατεύθυνση για το μέλλον. Αναγνωρίζουμε πως δε θα είμαστε σε θέση να επιτύχουμε τους στόχους αυτούς χωρίς το συνεχιζόμενο εκσυγχρονισμό του οργανισμού μας, τις διαρκείς προσπάθειες και προσήλωση του προσωπικού μας και την υποστήριξη των πολιτών της χώρας.


Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων,
Χάρης Θεοχάρης


Στρατηγικό Σχέδιο 2013 - 2017



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης