Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Μείωση των φόρων στα Ι.Χ. από το 2015 υπόσχεται το Υπ. Οικονομικών

Ετοιμάζετε κάποιο σχέδιο για αλλαγές στη φορολογία των αυτοκινήτων και συγκεκριμένα στον τρόπο υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας, του φόρου πολυτελείας και των τεκμηρίων;

Στην συνέντευξη που έδωσε ο Υφ. Κος Μαυραγάνης στο Βήμα της Κυριακής, ανέφερε τις αλλαγές που έχουν γίνει σχετικά με την φορολογία των αυτοκινήτων, αλλά και την βούληση του Υπ.Οικ για το περαιτέρω ορθολογισμό των φόρων και των τεκμηρίων που βαρύνουν αυτά

Ερώτηση δημοσιογράφου : Ετοιμάζετε κάποιο σχέδιο για αλλαγές στη φορολογία των αυτοκινήτων και συγκεκριμένα στον τρόπο υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας, του φόρου πολυτελείας και των τεκμηρίων;

Ο Υφυπουργός ανέφερε σχετικά:
"Στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωση των φόρων στα IX από το 2015. Έτσι εξετάζεται ο εξορθολογισμός μιας σειράς στρεβλώσεων, ενώ τους επόμενους μήνες θα ακολουθήσουν και άλλες πρωτοβουλίες στον τομέα αυτόν.
Ήδη καταργήθηκε η διάταξη που προέβλεπε την καταβολή τελών κυκλοφορίας για όσους ιδιοκτήτες ή εμπόρους αυτοκινήτων πωλούν τα οχήματά τους στο εξωτερικό και έχουν κατατεθειμένες τις πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ για τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ως πρώτη άδεια κυκλοφορίας δεν λαμβάνεται πλέον η ημερομηνία εισαγωγής τους στην Ελλάδα, αλλά η ημερομηνία της πρώτης κυκλοφορίας τους σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον καθορισμό του φόρου.
Επίσης δόθηκε η δυνατότητα σε όσους αίρουν την ακινησία του οχήματος να πληρώσουν τα τέλη για το υπόλοιπο διάστημα του 2014 και όχι όλο το ποσό."


Ετικέτες για αναζήτηση Μαυραγάνης πινακίδες ΙΧ ακινησία


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο