Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ενεργοποιήθηκε ο Κανονισμός Διαχείρισης και Λειτουργίας Μητρώων Τραπεζικών Λογαριασμών

Πως θα γίνεται το «άνοιγμα»

Ενεργοποιήθηκε με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη ο Κανονισμός Διαχείρισης και Λειτουργίας του Συστήματος Μητρώων Τραπεζικών Λογαριασμών και Λογαριασμών Πληρωμών.

Αν και το Σύστημα Μητρώων Τραπεζικών Λογαριασμών Πληρωμών έχει ενεργοποιηθεί από τις 12 Δεκεμβρίου εκκρεμούσε ο Κανονισμός Διαχείρισης και Λειτουργίας του Συστήματος. Τον σχετικό κανονισμό είχε ουσιαστικά ζητήσει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα η οποία απαίτησε να υπάρξει κανονιστική αποσαφήνιση κάποιων κρίσιμων ζητημάτων για τη λειτουργία του Μητρώου.

Με το Μητρώο Τήρησης Τραπεζικών Λογαριασμών, δημιουργήθηκε ένα κλειστό κύκλωμα email μέσω του οποίου πιστοποιημένοι ελεγκτές υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτημα στις τράπεζες για άρση τραπεζικού απορρήτου και λαμβάνουν άμεσα ηλεκτρονικές απαντήσεις.

Στο Μητρώο έχουν πρόσβαση όλες οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, το ΣΔΟΕ, η Οικονομική Αστυνομία, ο Οικονομικός Εισαγγελέας, ο Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς αλλά και η Αρχή για το μαύρο χρήμα.

Οι ελεγκτές δεν έχουν on line πρόσβαση σε καταθέσεις και δάνεια, αλλά λαμβάνουν στις οθόνες των υπολογιστών τους μέσα σε 24 ώρες το πλήρες τραπεζικό προφίλ με όλες τις κινήσεις δανείων, καταθέσεων, επενδυτικών ή άλλων λογαριασμών σε βάθος δεκαετίας, μέσα σε μία ημέρα από την ώρα που θα ζητήσουν τις πληροφορίες.

Δείτε τον Κανονισμός Διαχείρισης και Λειτουργίας του Συστήματος Μητρώων Τραπεζικών Λογαριασμών και Λογαριασμών ΠληρωμώνΕτικέτες για αναζήτηση ΣΔΟΕ καταθέσεις μαύρο χρήμα τράπεζες


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο