Αποτελέσματα live αναζήτησης

Σε κλειστό λογαριασμό ο ΦΠΑ-Τι θα γίνει με τα μπλοκάκια

10 Μάιου 2014 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
Καταβολή του ΦΠΑ που αντιστοιχεί σε κάθε συναλλαγή χονδρικής σε κλειστό τραπεζικό λογαριασμό μελετά η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Τα Νέα.
Πρόκειται για ένα από τα μέτρα που εξετάζονται προκειμένου να περιοριστεί η φοροκλοπή 10 δισ. ευρώ τον χρόνο από ΦΠΑ που μπαίνει στην τσέπη ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρηματιών χωρίς να φθάνει ποτέ στο Δημόσιο. Το σχέδιο που επεξεργάζεται η ΓΓΔΕ σε συνεργασία με τα κλιμάκια της τεχνικής βοήθειας προβλέπει ότι σε κάθε συναλλαγή χονδρικής, η πληρωμή του τιμολογίου θα σπάει στα δύο.
Το πρώτο τμήμα της συναλλαγής που θα αφορά την καθαρή της αξία θα πληρώνεται είτε με μετρητά είτε μέσω τραπεζικού λογαριασμού αν πρόκειται για συναλλαγή αξίας άνω των 500 ευρώ.
Για το τμήμα της συναλλαγής όμως που θα αφορά την αξία του ΦΠΑ ανεξαρτήτως ύψους, ο αγοραστής δεν θα μπορεί να τον καταβάλει στον πωλητή παρά μόνο σε ειδικό τραπεζικό λογαριασμό ΦΠΑ.
Τα χρήματα από τον λογαριασμό αυτόν δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κανέναν άλλον λόγο παρά μόνο για να πληρωθεί ΦΠΑ σε άλλον επιτηδευματία ή για να αποδοθούν στο Δημόσιο.
Έτσι, πηγές της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων εκτιμούν ότι κόβεται η δυνατότητα κλοπής ΦΠΑ με τη μη απόδοση του στο Δημόσιο στις συναλλαγές μεταξύ των επιχειρηματιών και θα υπάρξει ένα άμεσο και ισχυρό σύστημα στη φοροδιαφυγή.
   
Πηγή: www.enikos.gr



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης