Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ: Για τη θωράκιση τη χώρας από το λαθρεμπόριο. Προμήθεια συστημάτων ανίχνευσης παρανόμων φορτίων

Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ: Για τη θωράκιση τη χώρας από το λαθρεμπόριο. Προμήθεια συστημάτων ανίχνευσης παρανόμων φορτίων

Σχετικά με την παραλαβή συστημάτων ανίχνευσης παρανόμων φορτίων από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γ. Σούρλας, συνεχάρη τον Υπουργό, κο Μ. Βαρβιτσιώτη και επεσήμανε:
«Με την προμήθεια συστημάτων ανίχνευσης παρανόμων φορτίων, το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας θα συμβάλει σημαντικά στην πάταξη του πάσης φύσεως λαθρεμπορίου με τις γνωστές επιπτώσεις στην Εθνική Οικονομία, στη Δημόσια Υγεία (διακίνηση ναρκωτικών) και στην ασφάλεια της χώρας (διακίνηση όπλων).
Πρέπει να επισημανθεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι οι διαδικασίες για την προμήθεια των μηχανημάτων αυτών ολοκληρώθηκαν μέσα σε ένα χρόνο και μάλιστα με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.
Είναι προφανές ότι αν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, για την προμήθεια και εγκατάσταση στα τελωνεία συστημάτων με Ακτίνες Χ, ακολουθούσαν τις διαδικασίες του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας δεν θα είχαμε αυτήν την εκκρεμότητα επί δέκα και πλέον χρόνια. Χρονική περίοδος κατά την οποία διενεργήθηκαν 5 διαγωνισμοί (2004, 2007, 2009, 2010, 2011) οι οποίοι δεν ολοκληρώθηκαν, όχι για οικονομικούς λόγους, αλλά λόγω προβλημάτων, εξ αιτίας των προδιαγραφών.
Έστω και με καθυστέρηση τόσων ετών, η προμήθεια και εγκατάσταση αυτών των συστημάτων στα τελωνεία με Ακτίνες Χ βρίσκεται στο τελικό στάδιο υλοποίησης και μπορούμε να πούμε ότι θα πετύχουμε τη θωράκιση της χώρας από το λαθρεμπόριο».
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο