Ειδήσεις Επενδύσεις -αναπτυξιακά

Συμφωνεί επί της αρχής η ΓΣΕΒΕΕ στο νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
http://www.gsevee.gr/

Η ΓΣΕΒΕΕ συμφωνεί επί της αρχής στους βασικούς και εύλογους αντικειμενικούς σκοπούς του νομοσχεδίου για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων, διότι ανταποκρίνεται στην διαχρονική θέση της Συνομοσπονδίας ότι το ζήτημα της ανταγωνιστικότητας της χώρας είναι κυρίως πρόβλημα γραφειοκρατίας και όχι εργασιακών σχέσεων και διάρθρωσης των επαγγελμάτων. Το κόστος αυτής της γραφειοκρατίας σήμερα το επωμίζονται δυσανάλογα οι μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες δεν απολαμβάνουν τα συγκριτικά φορολογικά, διοικητικά και άλλα στρατηγικά πλεονεκτήματα οικονομιών κλίμακας που χαρακτηρίζουν μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Ωστόσο, η ΓΣΕΒΕΕ επισημαίνει την ανάγκη μεγάλο μέρος των ρυθμίσεων να προσδιοριστεί στο υφιστάμενο σχέδιο νόμου ώστε να αποφευχθεί η διοικητική σύγχυση, η επιχειρηματική αδράνεια και ο κίνδυνος να προκύψουν αδιαφανείς διευθετήσεις σε επί μέρους θεματικές (πιστοποίηση, ομαδοποίηση επιχειρηματικών δράσεων και διάκριση στην εφαρμοστέα διαδικασία αδειοδότησης, έλεγχος συμμόρφωσης, περιορισμός αδειών). Άλλωστε, σύμφωνα με το προσχέδιο θα έπρεπε να υπογραφούν 36 διαφορετικές Υπουργικές Αποφάσεις και Προεδρικά Διατάγματα προκειμένου να υλοποιηθεί ο σκοπός του συγκεκριμένου νομοσχεδίου. Είναι ενδεικτικό ότι ενώ το σχέδιο νόμου προσδιορίζει ακόμη και το ύψος προστίμων για κάθε παράβαση τήρησης των ελάχιστων προτύπων, δεν έχει προσδιορίσει ακόμη τα ίδια τα πρότυπα, τη διαδικασία πιστοποίησης, τη διαδικασία χορήγησης έγκρισης και άλλα σημαντικά ζητήματα. Επισημαίνουμε επίσης τους κινδύνους που ελλοχεύουν από το «παραθυράκι» που αφήνεται για εμπλοκή ιδιωτών και ιδιωτικών εταιρειών στη συλλογή πληροφοριών, τον έλεγχο και την εποπτεία των επιχειρήσεων και καλούμε να αποσυρθούν οι επίμαχες διατάξεις των άρθρων 19-21.

Η ΓΣΕΒΕΕ χαιρετίζει επίσης την επιχειρούμενη ρύθμιση για το χρόνο καταβολής ΦΠΑ που κατέθεσε το Υπουργείο Οικονομικών με την τροπολογία «Ρυθμίσεις σχετικά με το ειδικό καθεστώς καταβολής του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας κατά το χρόνο είσπραξης της αντιπαροχής», η οποία επιλύει ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και βελτιώνει, έστω οριακά, τις συνθήκες ρευστότητας στην αγορά.  Η ρύθμιση αυτή δικαιώνει την πάγια θέση της ΓΣΕΒΕΕ για καταβολή του ΦΠΑ με την εξόφληση και όχι την έκδοση τιμολογίων και απελευθερώνει πολλές επιχειρήσεις  από ένα σημαντικό οικονομικό και γραφειοκρατικό βάρος.


Ετικέτες για αναζήτηση ΓΣΕΒΕΕ αδειοδότηση


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο