Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Προθεσμία 8 ημερών για φορολογικές εκκρεμότητες

Προθεσμία μόλις οκτώ εργάσιμων ημερών έχουν οι φορολογούμενοι για να τακτοποιήσουν τις τελευταίες φορολογικές υποχρεώσεις του έτους και να αποφύγουν στο μέλλον τα πρόστιμα και τις κυρώσεις....

Προθεσμία μόλις οκτώ εργάσιμων ημερών έχουν οι φορολογούμενοι για να τακτοποιήσουν τις τελευταίες φορολογικές υποχρεώσεις του έτους και να αποφύγουν στο μέλλον τα πρόστιμα και τις κυρώσεις.

Έτσι, όσοι δεν έχετε πληρώσει ακόμη τα τέλη κυκλοφορίας για το 2007 ή το φόρο εισοδήματος ή θέλετε να καλύψετε τεκμήρια απόκτησης περιουσιακών στοιχείων με δωρεά ή γονική παροχή χρημάτων θα πρέπει να σπεύσετε μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου για να ρυθμίσετε τις υποχρεώσεις σας. H πληρωμή των τελών κυκλοφορίας για το επόμενο έτος και η προμήθεια του ειδικού αυτοκόλλητου σήματος γίνεται μόνο στις τράπεζες με την καταβολή του ανάλογου αντίτιμου, που είναι:

15 ευρώ για οχήματα μέχρι 300 κυβικά,
38 ευρώ για 301 - 785 κυβικά,
93 ευρώ για 786 - 1.357 κυβικά,
168 ευρώ για 1.358 - 1.928 κυβ,
372 ευρώ για 1.929 - 2.357 κυβικά και
483 ευρώ για 2.358 κυβ. και άνω.
Για τα τροχόσπιτα το τέλος ανέρχεται σε 93 ευρώ και σε 15 ευρώ για δίκυκλες και τρίκυκλες μοτοσικλέτες μέχρι 50 κυβικά εκατοστά.

Oι φορολογούμενοι που δεν έχουν λάβει ακόμα το σχετικό ειδοποιητήριο ή σε αυτό αναγράφονται λανθασμένα στοιχεία (π.χ. AΦM, ή αριθμός κυκλοφορίας οχήματος) θα πρέπει να απευθυνθούν στην εφορία τους. Aπό τις 2 Iανουαρίου το αυτοκόλλητο σήμα μπορείτε να το πάρετε μόνο από τη ΔOY με την καταβολή προστίμου, που είναι ισόποσο της αξίας του τέλους, δηλαδή πληρώνοντας τα διπλάσια χρήματα.

Φόρος εισοδήματος
Mέχρι την τελευταία εργάσιμη του έτους, δηλαδή μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου, θα πρέπει να εξοφληθεί η τελευταία δόση ή εφάπαξ το ποσό του φόρου εισοδήματος που σας έχει γνωστοποιήσει με το εκκαθαριστικό σημείωμα η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης του φόρου θα έχετε έκπτωση 1,5%.

Όσοι εξοφλούν τον φόρο σε δόσεις και δεν έχουν λάβει ακόμα τη σχετική ειδοποίηση πληρωμής πρέπει να περάσουν από την εφορία για την καταβολή του οφειλόμενου ποσού, αφού μετά τη λήξη της προθεσμίας επιβαρύνεστε με προσαυξήσεις.

Γονικές παροχές
Oι φορολογούμενοι που μέσα στο 2006 απέκτησαν περιουσιακά στοιχεία (ακίνητα, σκάφος αναψυχής ή ακριβό αυτοκίνητο) και σκοπεύουν να καλύψουν το τεκμήριο με χρηματικά ποσά που έλαβαν από τους γονείς τους με γονική παροχή ή από φίλους ή συγγενικό πρόσωπα με δωρεά θα πρέπει να υποβάλλουν τη σχετική δήλωση (γονικής παροχής ή δωρεάς) μέχρι το τέλος του μήνα. Σε διαφορετική περίπτωση η εφορία δεν θα αναγνωρίζει την πραγματοποίηση της γονικής παροχή ή δωρεάς χρημάτων. Σημειώστε ότι γονική παροχή έως 80.000 ευρώ είναι αφορολόγητη για κάθε γονέα χωριστά.

Τι αλλάζει στο έντυπο Ε1

Tέσσερις αλλαγές περιλαμβάνει το νέο βασικό έντυπο E1 της φορολογικής δήλωσης του 2007. Oι αλλαγές που έγιναν αφορούν:

Εχουν απαλειφθεί οι κωδικοί 067-068 του πίνακα 7, όπου δηλώνονταν οι δαπάνες για την αγορά μετοχικών και μεικτών α/κ τα οποία διακρατήθηκαν 3 χρόνια.
Στους κωδικούς 057-058 του πίνακα 7 θα δηλωθούν οι δωρεές ιατρικών μηχανημάτων σε νοσοκομεία.
Στους κωδικούς 741-742 που βρίσκονται στον πίνακα 4E, θα δηλωθεί το ακαθάριστο εισόδημα από επίταξη ακινήτων για το οποίο δεν βεβαιώνεται τέλος χαρτοσήμου.
Tην προσθήκη μιας ακόμη σειράς στα τεκμήρια των αυτοκινήτων.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο