Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Παράταση για τις δηλώσεις μεταβίβασης ακινήτων με «ανώμαλες δικαιοπραξίες»

Έως τις 17 Οκτωβρίου 2007 παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή δήλωσης φόρου μεταβίβασης ακινήτων στην εφορία, σε περιπτώσεις επικύρωσης ανωμάλων δικαιοπραξιών, με τον φόρο να καταβάλλεται σε 5 ετήσιες δόσεις....

Έως τις 17 Οκτωβρίου 2007 παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή δήλωσης φόρου μεταβίβασης ακινήτων στην εφορία, σε περιπτώσεις επικύρωσης ανωμάλων δικαιοπραξιών, με τον φόρο να καταβάλλεται σε 5 ετήσιες δόσεις.
Την παράταση  -από την οποία επωφελούνται σε μεγάλο βαθμό αρκετοί υπόχρεοι της περιφέρειας που προχώρησαν σε μεταβίβαση ακινήτου αιτία δωρεάς με ιδιωτικό συμφωνητικό - δημοσιοποίησε το υπουργείο Οικονομικών με εγκύκλιο (ΠΟΛ. 1143/06) στο πλαίσιο προηγούμενης απόφασης των υφυπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων(ΦΕΚ 1689 τ.Β΄/17-11-2006).

Με βάση αυτήν, η προθεσμία για την υποβολή δήλωσης στον προϊστάμενο της αρμόδιας Δ.Ο.Υ., στις περιπτώσεις επικύρωσης ανωμάλων δικαιοπραξιών (σύμφωνα με το άρθρο 15 του ν.δ. 3958/1959), παρατείνεται από τότε που έληξε και για ένα ακόμη έτος (δηλαδή μέχρι 17-10-2007).

Εφόσον η δήλωση φόρου μεταβίβασης ακινήτων υποβάλλεται εντός της ανωτέρω προθεσμίας, ο οικείος φόρος καταβάλλεται σε 5 ισόποσες ετήσιες άτοκες δόσεις.

Πηγή express

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο