Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Παραβάσεις εργατικές και φορολογικές από εταιρίες scrap

Αποτελέσματα στοχευμένων ελέγχων της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, το προηγούμενο διήμερο, σε επιχειρήσεις εμπορίας μετάλλων (scrap), σε διάφορες περιοχές της Αττικής

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ/ΕΛ.ΑΣ.


Αθήνα, 7 Μαΐου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Στοχευμένους ελέγχους πραγματοποίησε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, το προηγούμενο διήμερο, σε επιχειρήσεις εμπορίας μετάλλων (scrap), σε διάφορες περιοχές της Αττικής
 Οι έλεγχοι υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο ειδικού σχεδιασμού για την καταπολέμηση της κλοπής μεταλλικών αντικειμένων και παράνομης διακίνησής τους

 Ελέγχθηκαν συνολικά, είκοσι μία (21) εταιρείες - επιχειρήσεις, στις πέντε (5) από τις οποίες διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας
 Σε δύο επιχειρήσεις διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσαν χωρίς την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια λειτουργίας

 Επιπλέον, σε μια επιχείρηση συνελήφθη ο ιδιοκτήτης, διότι απασχολούσε παράνομα τρεις αλλοδαπούς, από τους οποίους ο ένας βρισκόταν παράνομα στη χώρα

 Η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, συνεχίζοντας τους συστηματικούς ελέγχους αρμοδιότητάς της σε διάφορες επιχειρήσεις, πραγματοποίησε στοχευμένους ελέγχους σε εταιρείες συλλογής, μεταφοράς, αποθήκευσης, διαχείρισης και επεξεργασίας μεταλλικών αντικειμένων (scrap).

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπως στην Αθήνα, τον Πειραιά, την Παιανία, τη Μεταμόρφωση, την Ελευσίνα και τον Ασπρόπυργο, στο πλαίσιο ειδικού σχεδιασμού για την καταπολέμηση της κλοπής μεταλλικών αντικειμένων και παράνομης διακίνησης αυτών.

Σε ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο διήμερο (05 και 06 Μαΐου), κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, έλεγξαν συνολικά είκοσι μία (21) επιχειρήσεις – εταιρείες εμπορίας μετάλλων, παλαιών σιδήρων και συναφών αντικειμένων, στις πέντε (5) από τις οποίες διαπίστωσαν φορολογικές και ασφαλιστικές παραβάσεις.
Πιο αναλυτικά:

· Σε εταιρεία στην Αθήνα, διαπιστώθηκε ότι εργάζονταν τρεις (3) υπάλληλοι, (ένας ημεδαπός και δύο αλλοδαποί), οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.). Για ένα από τους δύο αλλοδαπούς (62χρονος υπήκοος Πακιστάν) διαπιστώθηκε επιπλέον ότι δεν κατείχε τα απαραίτητα από το νόμο έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή του στη χώρα και συνελήφθη. Παράλληλα συνελήφθη και ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης (48χρονος ημεδαπός) που απασχολούσε τον αλλοδαπό, για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

· Σε εταιρεία στον Βοτανικό, διαπιστώθηκε η λειτουργία της χωρίς την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια, ενώ για τις περαιτέρω ενέργειες επελήφθη η τοπική αστυνομική Αρχή. Παράλληλα διαπιστώθηκε μη επίδειξη φορολογικών βιβλίων και στοιχείων της επιχείρησης.

· Σε εταιρεία στον Ασπρόπυργο, προέκυψε η λειτουργία της χωρίς την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια και επελήφθη περαιτέρω η τοπική αστυνομική Αρχή.

· Σε εταιρεία στην Ελευσίνα, διαπιστώθηκε ότι εργαζόταν ένας (1) υπάλληλος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.).

· Σε εταιρεία στη Μεταμόρφωση, διαπιστώθηκε η μη υποβολή Περιοδικής Δήλωσης Φόρου Προστιθέμενης Αξίας.

Οι συλληφθέντες με τις σχηματισθείσες σε βάρος τους ποινικές δικογραφίες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές. Παράλληλα, για τις βεβαιωθείσες φορολογικές παραβάσεις θα ενημερωθούν και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.


Ετικέτες για αναζήτηση διακίνηση Ε.Β.Κ.Ν.Π. scrap


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο