Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Σχέδιο για την κατάργηση φόρων υπέρ τρίτων 5 δισ.

Σε δραστική περικοπή των φόρων και τελών υπέρ τρίτων, οι οποίοι επιβαρύνουν τους Eλληνες φορολογούμενους με 5 δισ. ευρώ ετησίως (περί το 2,5% του ΑΕΠ), προτίθεται να προχωρήσει μετά το 2008 το οικονομικό επιτελείο. Κύριος στόχος είναι η αποκατάσταση της δημοσιονομικής ...

Σε δραστική περικοπή των φόρων και τελών υπέρ τρίτων, οι οποίοι επιβαρύνουν τους Eλληνες φορολογούμενους με 5 δισ. ευρώ ετησίως (περί το 2,5% του ΑΕΠ), προτίθεται να προχωρήσει μετά το 2008 το οικονομικό επιτελείο.
Κύριος στόχος είναι η αποκατάσταση της δημοσιονομικής διαφάνειας και για τον λόγο αυτό θα επανεξετάσει και το καθεστώς των ειδικών λογαριασμών (σε αυτούς υπάγονται και περί τα 40 επιδόματα δημοσίων υπαλλήλων), οι οποίοι υπερβαίνουν για το 2007 τα 6,9 δισ. ευρώ. Eτσι, οι επόμενοι προϋπολογισμοί θα είναι καλύτερα «ενημερωμένοι» για τη διακίνηση ποσών που εγγίζουν τα 12 δισ. ευρώ ετησίως.

Ειδικότερα, 350 φόροι και τέλη υπέρ τρίτων τίθενται υπό επανεξέταση από το υπουργείο Οικονομικών καθώς, όπως τονίζουν κύκλοι του, αυτό καθιστούν επιβεβλημένο οι εξής λόγοι:

 • Αποκατάσταση της διαφάνειας των εσόδων.
 • Τόνωση της ανταγωνιστικότητας.
 • Ενίσχυση της φορολογικής συνείδησης.
 • Σύγκλιση προς την κοινοτική νομοθεσία.
 • Εμπέδωση της ισονομίας.

Πηγή express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  Up
  Close
  Close
  Κλείσιμο