Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αποκάλυψη κυκλώματος πλαστών βεβαιώσεων εργοδοτών για αλλοδαπούς

Κύκλωμα πλαστών βεβαιώσεων εργοδοτών για αλλοδαπούς αποκαλύφθηκε μετά αιφνιδιαστικό έλεγχο της επιθεώρησης του ΟΓΑ σε συνεργασία με την Δ/νση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας στον ανταποκριτή του ΟΓΑ του Δημοτικού Διαμερίσματος Βάρδας ...

Κύκλωμα πλαστών βεβαιώσεων εργοδοτών για αλλοδαπούς αποκαλύφθηκε μετά αιφνιδιαστικό έλεγχο της επιθεώρησης του ΟΓΑ σε συνεργασία με την Δ/νση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας στον ανταποκριτή του ΟΓΑ του Δημοτικού Διαμερίσματος Βάρδας Ηλείας.

Συγκεκριμένα από τον έλεγχο διαπιστώθηκε:

1. Για σημαντικό αριθμό εγγραφών στα βιβλία πρωτοκόλλου ΟΓΑ που τηρεί ο εν λόγω Ανταποκριτής δεν βρέθηκαν τα σχετικά έγγραφα. Εξάλλου, ανευρέθη μεγάλος αριθμός κενών (λευκών) υπεύθυνων δηλώσεων υπογεγραμμένων από κατοίκους-εργοδότες της περιοχής Βάρδας Ηλείας, τις οποίες ο συγκεκριμένος Ανταποκριτής χρησιμοποιούσε κατά βούληση.

2. Εκτός των κανονικά απογεγραμμένων αλλοδαπών στο συγκεκριμένο Δ.Δ., εμφανίζεται να απασχολείται στη Βάρδα τεράστιος αριθμός αλλοδαπών (όλοι κάτοικοι εκτός Ν.Ηλείας) δυσανάλογος τόσο με τον αριθμό των εργοδοτών όσο και με τις καλλιεργούμενες στην περιοχή εκτάσεις.

3. Κάτοικοι του Δ.Δ. Βάρδας που εμφανίζονται ως εργοδότες, δηλώνουν, ότι απασχολούν υπερβολικό κατ΄έτος αριθμό αλλοδαπών- αγρεργατών σε σχέση με τις δηλούμενες στο έντυπο φορολογικής τους δήλωσης κτηματικές περιουσίες.

Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος του προβλήματος -σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του ΟΓΑ- ενδεικτικά επισημαίνεται ότι εμφανίζονται εργοδότες που δηλώνουν ότι αλλοδαποί πραγματοποίησαν 6.000 ημερομίσθια κατ’ έτος.

Αποτέλεσμα των ανωτέρω παράνομων ενεργειών είναι τόσο η νομιμοποίηση παραμονής αλλοδαπών στη χώρα με πλαστά δικαιολογητικά που προβλέπονται για την υπαγωγή στην ασφάλιση του ΟΓΑ, όσο και η οικονομική επιβάρυνση του Οργανισμού με δαπάνες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από βιβλιάρια υγείας και συνταγολόγια που ενδεχομένως εκδόθηκαν παρανόμως.

Ο διοικητής του ΟΓΑ Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος έδωσε εντολή να ολοκληρωθεί ο έλεγχος, κατά το μέρος που αφορά στον ΟΓΑ, και να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την επιβολή κυρώσεων κατά παντός υπευθύνου.

Πηγή Ναυτεμπορική
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο