Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Αντίδραση της ΠΝΟ σε ρύθμιση του υπουργείου Ναυτιλίας για τις επιχειρησιακές συμβάσεις

Ζητάει από τους βουλευτές να την καταψηφίσουν

Κάλεσμα προς τους αρχηγούς των κομμάτων και τους βουλευτές, να καταψηφίσουν τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Ναυτιλίας στις 2 Μαΐου στο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές, με την οποία δίνεται η δυνατότητα πλέον, οι επιχειρησιακές συμβάσεις στην ακτοπλοΐα να υπερισχύουν των συλλογικών, απευθύνει με ανοιχτή καταγγελία- δήλωσή της η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Η ΠΝΟ αναφέρει, ότι με τις νέες ρυθμίσεις ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, υπακούοντας στις επιταγές της τρόικας, προσπαθεί να καταργήσει το κατοχυρωμένο δικαίωμα των ναυτικών για διαπραγμάτευση και υπογραφή συλλογικών συμβάσεων στη ναυτική εργασία.

Προσθέτει επίσης, ότι στόχος είναι η διάλυση του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος και ο κατακερματισμός του, διαχωρίζοντας του Έλληνες ναυτικούς σε «καλά και κακά παιδιά» σε «ομοσπονδιακούς και επιχειρησιακούς» σε «εργοδοτικούς και μη».

Καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας να προβεί στην άμεση απόσυρση των ρυθμίσεων αυτών, προειδοποιώντας, ότι «οι Έλληνες ναυτικοί δεν πτοούνται αλλά θα απαντήσουν δυναμικά».


Πηγή: newsbeast.gr


Ετικέτες για αναζήτηση επιχειρησιακές συμβάσεις τρόικα ΠΝΟ


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο