Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Επανέναρξη λειτουργίας διαδικτυακή Υπηρεσία (web service) «Βασικά στοιχεία για νομικά πρόσωπα, νομικές οντότητες και φυσικά πρόσωπα, με εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα (public)»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


Η Γ.Γ.Π.Σ., σε συνεργασία με την Γ.Γ.Δ.Ε., έχει προχωρήσει στην επαναξιολόγηση και στον επανασχεδιασμό του τρόπου χρήσης της διαδικτυακής υπηρεσίας (web service) «Βασικά Στοιχεία για Μη Φυσικά Πρόσωπα και Φυσικά Πρόσωπα Επιτηδευματίες (έκδοση 2)», που έχει μετονομαστεί σε «Βασικά στοιχεία για νομικά πρόσωπα, νομικές οντότητες και φυσικά πρόσωπα, με εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα (public)».

Ο επανασχεδιασμός της υπηρεσίας έγινε παίρνοντας υπόψη:

1) Τις προτάσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Α.Π.Δ.Π.Χ.), όπως διατυπώνονται στη σχετική γνωμοδότησή της (1/2011),

2) Την αναβάθμιση της Πολιτικής Ασφάλειας για τη συγκεκριμένη διαδικτυακή υπηρεσία,

3) Τις απόψεις των Ιδιωτικών Φορέων για την μεγιστοποίηση των ωφελημάτων από τη λειτουργία της,

4) Την ανάγκη για την επαλήθευση των στοιχείων μητρώου μεταξύ των συναλλασσομένων και τον περιορισμό συναλλαγών με πλαστά στοιχεία και παραστατικά,

5) Με βάση τις Κοιν. Οδηγίες 2003/98/EC και 2013/37/EU και

6) Τις δεσμεύσεις της χώρας μας για παροχή Ανοικτών Δημόσιων Δεδομένων στα πλαίσια Δράσεων Ανοιχτής Διακυβέρνησης του Open Government Partnership (OGP).

Για τη αξιοποίηση της διαδικτυακής υπηρεσίας απαιτείται η χρήση κατάλληλου λογισμικού «πελάτη» (client). Η κατασκευή ή η προμήθεια του λογισμικού γίνεται με ευθύνη του τελικού χρήστη της υπηρεσίας (φυσικό ή μη φυσικό πρόσωπο).

Η αναβαθμισμένη έκδοση της διαδικτυακής υπηρεσίας γίνεται μόνο για πιστοποιημένους χρήστες του TAXISnet, μετά από σχετική αίτηση που υποβάλλουν για την ενεργοποίηση της υπηρεσίας (https://www1.gsis.gr/webtax/wspublicreg).

Προϋπόθεση είναι η αποδοχή των όρων της ορθής χρήσης της υπηρεσίας, όπως έχει ειδικά εκπονηθεί από το Αυτοτελές Τμήμα Ασφάλειας της Γ.Γ.Π.Σ. και επικαιροποιείται κάθε φόρα (link).

Στην νέα έκδοση της διαδικτυακής υπηρεσίας δίνεται ως είσοδος ο ΑΦΜ του νομικού προσώπου, νομικές οντότητες και φυσικά πρόσωπα, με εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα επιστρέφονται ως αποτέλεσμα τα ακόλουθα στοιχεία:

i. Αριθμός Φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ)

ii. Ονοματεπώνυμο, Πατρώνυμο / Επωνυμία μη φυσικού προσώπου

iii. Κωδικός αρμόδιας Δ.Ο.Υ.

iv. Ονομασία αρμόδιας Δ.Ο.Υ.

v. Διακριτικός Τίτλος

vi. Ενεργό / Απενεργοποιημένο ΑΦΜ (Περιγραφή)

vii. Φυσικό / μη Φυσικό Πρόσωπο (Περιγραφή)

viii. Με επιχειρηματική δραστηριότητα/ Με επιχειρηματική δραστηριότητα στο παρελθόν

ix. Δ/σνη Έδρας κ ΤΚ

x. Κύρια δραστηριότητα και δευτερεύουσες δραστηριότητες (ΚΑΔ, Περιγραφή, Είδος Δραστηριότητας, Περιγραφή Είδους Δραστηριότητας)

xi. Ημερομηνία Έναρξης

xii. Ημερομηνία Διακοπής

Αναλυτικές λειτουργικές προδιαγραφές και οδηγίες χρήσης για τους τελικούς χρήστες της διαδικτυακής υπηρεσίας και αναλυτικές αναλυτικές οδηγίες τεκμηρίωσης και πληροφορίες για την υλοποίηση του προγράμματος πελάτη (client) μπορείτε να βρείτε στο επισυναπτόμενο αρχείο.

Μπορείτε να στέλνετε σχόλια και παρατηρήσεις σχετικά με την διαδικτυακή υπηρεσία στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) : [email protected]


Οδηγίες για Προγραμματιστές Διαδικτυακής Υπηρεσίας «Βασικά στοιχεία μητρώου για νομικά πρόσωπα, νομικές οντότητες, και φυσικά πρόσωπα με εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα»

Οδηγίες για Τελικούς Χρήστες Διαδικτυακής Υπηρεσίας «Βασικά στοιχεία μητρώου για νομικά πρόσωπα, νομικές οντότητες, και φυσικά πρόσωπα με εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα»


Ετικέτες για αναζήτηση gsis μητρώο ΑΦΜ


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο