Αποτελέσματα live αναζήτησης

Παρέμβαση Ευρωεπιμελητηρίων για τα Ελληνικά Επιμελητήρια

6 Μάιου 2014 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά

Παρέμβαση στη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Christine Lagarde και στη Γερμανίδα Καγκελάριο κ. Angela Merkel θα επιχειρήσει η διοίκηση των Ευρωεπιμελητηρίων, με πρωτοβουλία του προέδρου της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ και αντιπροέδρου των Ευρωεπιμελητηρίων κ. Κωνσταντίνου Μίχαλου, προκειμένου να καταδειχθεί ότι οι αποφάσεις του οικονομικού επιτελείου της ελληνικής κυβέρνησης -που οδηγούν σε αφανισμό τον ελληνικό επιμελητηριακό θεσμό- βρίσκονται σε λάθος κατεύθυνση και δεν αποτελούν μνημονιακή υποχρέωση.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της διοίκησης των Ευρωεπιμελητηρίων, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλες την προηγούμενη εβδομάδα, συζητήθηκε ενδελεχώς το ζήτημα της επίθεσης που δέχεται ο επιμελητηριακός θεσμός στην Ελλάδα, σκοπό για τον οποίο άλλωστε επισκέφτηκαν τη χώρα μας και συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας των Ευρωεπιμελητηρίων κ.κ. Richard Weber και Arnaldo Abruzzini.

Μετά από πρόταση του αντιπροέδρου των Ευρωεπιμελητηρίων κ. Κωνσταντίνου Μίχαλου, η διοίκηση των Ευρωεπιμελητηρίων θα κάνει παρέμβαση προς τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ κ. Christine Lagarde, ενημερώνοντάς την για τον τρόπο λειτουργίας των ελληνικών επιμελητηρίων και για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες που προσφέρουν στις επιχειρήσεις, χωρίς να επιβαρύνουν ούτε ένα ευρώ τον κρατικό προϋπολογισμό.

Παράλληλα, ο πρόεδρος των Ευρωεπιμελητηρίων κ. Weber θα έχει συνάντηση με την Γερμανίδα Καγκελάριο κ. Angela Merkel την επόμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο των ενεργειών που έχουν αποφασιστεί από τα Ευρωεπιμελητήρια, για τη στήριξη και αναβάθμιση του επιμελητηριακού θεσμού σε ευρωπαϊκό επίπεδο.


Πηγή:www.capital.gr



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης