Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Παρέμβαση Ευρωεπιμελητηρίων για τα Ελληνικά Επιμελητήρια

Παρέμβαση στη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Christine Lagarde και στη Γερμανίδα Καγκελάριο κ. Angela Merkel θα επιχειρήσει η διοίκηση των Ευρωεπιμελητηρίων, με πρωτοβουλία του προέδρου της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ και αντιπροέδρου των Ευρωεπιμελητηρίων κ. Κωνσταντίνου Μίχαλου, προκειμένου να καταδειχθεί ότι οι αποφάσεις του οικονομικού επιτελείου της ελληνικής κυβέρνησης -που οδηγούν σε αφανισμό τον ελληνικό επιμελητηριακό θεσμό- βρίσκονται σε λάθος κατεύθυνση και δεν αποτελούν μνημονιακή υποχρέωση.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της διοίκησης των Ευρωεπιμελητηρίων, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλες την προηγούμενη εβδομάδα, συζητήθηκε ενδελεχώς το ζήτημα της επίθεσης που δέχεται ο επιμελητηριακός θεσμός στην Ελλάδα, σκοπό για τον οποίο άλλωστε επισκέφτηκαν τη χώρα μας και συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας των Ευρωεπιμελητηρίων κ.κ. Richard Weber και Arnaldo Abruzzini.

Μετά από πρόταση του αντιπροέδρου των Ευρωεπιμελητηρίων κ. Κωνσταντίνου Μίχαλου, η διοίκηση των Ευρωεπιμελητηρίων θα κάνει παρέμβαση προς τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ κ. Christine Lagarde, ενημερώνοντάς την για τον τρόπο λειτουργίας των ελληνικών επιμελητηρίων και για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες που προσφέρουν στις επιχειρήσεις, χωρίς να επιβαρύνουν ούτε ένα ευρώ τον κρατικό προϋπολογισμό.

Παράλληλα, ο πρόεδρος των Ευρωεπιμελητηρίων κ. Weber θα έχει συνάντηση με την Γερμανίδα Καγκελάριο κ. Angela Merkel την επόμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο των ενεργειών που έχουν αποφασιστεί από τα Ευρωεπιμελητήρια, για τη στήριξη και αναβάθμιση του επιμελητηριακού θεσμού σε ευρωπαϊκό επίπεδο.


Πηγή:www.capital.gr


Ετικέτες για αναζήτηση ΕΒΕΑ ΕΕ ΒΕΑ επιμελητήρια


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο