Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Ανακοίνωση Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείου Εργασίας για την αξιολόγηση

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Ο.Σ.ΥΠ.Ε.
Δραγατσανίου 8, Τ.Κ. 10110, τηλ.: 2105226008 , fax: 2103215924,
Email: [email protected], website: www.osype.gr

Αθήνα 5 Μαΐου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την 28 Απριλίου 2014, ημέρα Δευτέρα και ώρα 11:00 π.μ. πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ. της Ο.Σ.ΥΠ.Ε. και των Προέδρων των Συλλόγων Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας και Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων με τους Γενικούς Διευθυντές του Υπουργείου μας, για τα ζητήματα της εφαρμογής του Ν. 4254/2014 σχετικά με την αξιολόγηση και τις προβλεπόμενες διαδικασίες σύμφωνα και με την Αριθμ. Πρωτ. ΔΙΔΑΔ/Φ.32.8/492/8501,8326/07.04.2014 Εγκύκλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Κατά τη συνάντηση έγινε ενημέρωση σχετικά με νέα εγκύκλιο ΔΙΔΑΔ/Φ.32.8/497/10000/28.4.2014, σύμφωνα με την οποία δόθηκε παράταση και τροποποιήθηκαν οι αποκλειστικές προθεσμίες εντός των οποίων οφείλει να ενεργήσει η Διοίκηση αναφορικά με τη σύνταξη των εκθέσεων αξιολόγησης έτους 2013 (η σχετική απόφαση επιμερισμού των ποσοστών πρέπει να έχει εκδοθεί έως τις 19 Μαΐου 2014 και οι εκθέσεις αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων πρέπει να έχουν συνταχθεί έως τις 18 Ιουλίου 2014).

Αναπτύχθηκε ένας εποικοδομητικός διάλογος όπου τέθηκαν προς συζήτηση όλα τα προβλήματα νομικά και μη, που αφορούν την προβλεπόμενη διαδικασία της δήθεν αξιολόγησης.

Επίσης διερευνήθηκαν οι προθέσεις τους ως προς την εφαρμογή ή μη του ψηφισμένου νόμου. Προέκυψε κατά τη συζήτηση ότι, οι Γενικοί Διευθυντές προκειμένου να μην εκδώσουν τις πράξεις επιμερισμού, επιθυμούν να υπάρξει νομική κάλυψη ή μέσω δικαστικής απόφασης ή μέσω εντολής από την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου μας, ειδάλλως θα τις εκδώσουν με επιφύλαξη ως προς τη νομιμότητα της επιβολής της υποχρεωτικής ποσόστωσης αξιολόγησης.

Αφού εκφράσαμε την πλήρη διαφωνία των συνδικαλιστικών μας οργάνων με τις αυθαίρετες και αντισυνταγματικές διαδικασίες του νόμου που στόχο έχει τη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού χειραγώγησης, υποταγής και τρομοκράτησης του δημοσιοϋπαλληλικού σώματος, το πάγωμα της μισθολογικής εξέλιξης των υπαλλήλων και τη δημιουργία δεξαμενής προς απόλυση Δημοσίων Υπαλλήλων, αποφασίστηκε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία υποβολής από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου μας σχετικού ερωτήματος προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, όπου θα τονίζεται η αδυναμία εφαρμογής του νόμου και θα ζητείται απάντηση επί όλων των ερωτημάτων και προβλημάτων που θα προκύψουν από την εφαρμογή της συγκριτικής αξιολόγησης στη λειτουργία των Υπηρεσιών του Υπουργείου Εργασίας εν γένει.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Μπορεί η διαδικασία εφαρμογής του νόμου να αναβλήθηκε προσωρινά λόγω των αγωνιστικών αντιδράσεων των εργαζομένων αλλά και των επερχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων, ωστόσο δεν εφησυχάζουμε και σας διαβεβαιώνουμε ότι θα βρισκόμαστε σε δράση, διαρκή εγρήγορση και συνεχή επαφή με την ΑΔΕΔΥ, για να αποτρέψουμε όλες τις σχετικές με την συγκριτική αξιολόγηση διαδικασίες μέσα από την ενεργοποίηση και εξάντληση όλων των νομικών δυνατοτήτων, για την ακύρωση των αντισυνταγματικών διατάξεων του νόμου.

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε μια αξιολόγηση αντικειμενική και ουσιαστική, που θα βασίζεται στην αρχή της αξιοκρατίας, για την αξιοποίηση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της Δημόσιας Διοίκησης, για τη δημόσια ωφελεία και το υπερέχον δημόσιο συμφέρον, για τη μέγιστη ικανοποίηση και ποιοτική εξυπηρέτηση του πολίτη.ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΙΩΑΝΝΑ ΤΣΑΚΝΙΑ

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΟΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο