Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Συνεργασία Αριστερών Οικονομολόγων - «Το Μνημόνιο .......φεύγει, το Μεσοπρόθεσμο έρχεται»

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ

02/05/2014

''Το Μνημόνιο .......φεύγει, το Μεσοπρόθεσμο έρχεται''

Με αφορμή το «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2015-2018», που κατατέθηκε και θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή ο Παναγιώτης Νταής , μέλος της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την '' Συμπαράταξη ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ '' έκανε την ακόλουθη παρέμβαση σχετικά με αυτά που πρόκειται να συμβούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση:

'' Η Συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου με τις μνημονιακές της πολιτικές έφερε τους Δήμους και τις κοινωνικές τους παροχές στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης.

Με το «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2015-2018» η Συγκυβέρνηση ολοκληρώνει το έργο της στέλνοντας την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην ''Εντατική''.

Σύμφωνα με την Αιτιολογική Έκθεση στο σχέδιο Νόμου «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2015-2018» σελίδα 62, οι επιδιώξεις της Συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι:

- Ο περιορισμός της μισθολογικής δαπάνης.

- Η μείωση των Κοινών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) και της ΣΑΤΑ με στόχο την περαιτέρω αποκλιμάκωση των λειτουργικών δαπανών των ΟΤΑ. !!!!!!!!

- Ο εξορθολογισμός !!!! , των προνοιακών επιδομάτων.

Ο εξορθολογισμός !!!!! (περικοπή) των προνοιακών επιδομάτων αποτυπώνεται στον πίνακα 3.15 (Ενοποιημένος Προυπολογισμός Φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης) σελίδα 62 της έκθεσης , όπου οι δαπάνες για προνοιακά επιδόματα από 747 εκ. στο 2013, καταλήγουν στα 684 εκ. το 2018.

Την στιγμή που η χώρα μας αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση , ο κυνισμός και η αναλγησία της Συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου ξεπερνά κάθε όριο.

- Προχωρούν στην ιδιωτικοποίηση κρίσιμων κοινωνικών και αναπτυξιακών τομέων , αφού σύμφωνα με την έκθεση σελίδα 66 , προωθούν τον θεσμό της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα ( ΣΔΙΤ ) με την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος έργων ΣΔΙΤ , όπως η διαχείριση απορριμμάτων και ο ηλεκτροφωτισμός !!!!

- Προχωρούν στην περαιτέρω αφαίμαξη των πολιτών , αφού σύμφωνα με τον πίνακα 3.15 σελίδα 62 της έκθεσης για το «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2015-2018» τα έσοδα από ανταποδοτικά τέλη προβλέπονται να αυξηθούν από 2.199 εκ. το 2013 σε 2.717 εκ. το 2018 .!!!!!!!!!!!

Είναι πλέον σίγουρο ότι με την αύξηση των δημοτικών τελών και την περικοπή των βοηθημάτων προς τους οικονομικά ασθενέστερους , η Συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου οδηγεί του Δήμους στο '' Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των Οργανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης '' , όργανο που θεσπίσθηκε με τον Ν. 4111/2013 κατ΄ επίφαση για την διασφάλιση της οικονομικής εξυγίανσης των ΟΤΑ , αλλά ουσιαστικά επιβάλλει την πλήρη επιτροπεία των Δήμων και έρχεται σε κατάφωρη αντίθεση με τις Συνταγματικές διατάξεις για την Διοικητική και Οικονομική Αυτοτέλεια των ΟΤΑ.

Να είναι σίγουροι όμως ότι Αυτοδιοίκηση , εργαζόμενοι και κοινωνία σύντομα θα ανατρέψουν αυτές τις πολιτικές.»
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο