Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Έγκυρη η ηλεκτρονικά χορηγούμενη Βεβαίωση Φορολογικής Ενημερώτητας

Να δέχονται την ηλεκτρονικά χορηγούμενη Βεβαίωση Φορολογικής Ενημερότητας ως έγκυρο διοικητικό έγγραφο για κάθε χρήση, χωρίς να απαιτείται καμία περαιτέρω διατύπωση ή διαδικασία επικύρωσης της εν λόγω βεβαίωσης σε ΔΟΥ ή ΚΕΠ ή άλλη δημόσια υπηρεσία,...

Να δέχονται την ηλεκτρονικά χορηγούμενη Βεβαίωση Φορολογικής Ενημερότητας ως έγκυρο διοικητικό έγγραφο για κάθε χρήση, χωρίς να απαιτείται καμία περαιτέρω διατύπωση ή διαδικασία επικύρωσης της εν λόγω βεβαίωσης σε ΔΟΥ ή ΚΕΠ ή άλλη δημόσια υπηρεσία, καλεί όλες τις δημόσιες υπηρεσίες ο υφυπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Απόστολος Ανδρεουλάκος, με εγκύκλιο που εξέδωσε.
Ο υφυπουργός, αρμόδιος για τη Δημόσια Διοίκηση, προχώρησε στην παραπάνω ενέργεια, μετά από καταγγελίες που έφτασαν στο Συνήγορο του Πολίτη, για την άρνηση ορισμένων δημόσιων υπηρεσιών να δεχθούν Βεβαιώσεις Φορολογικής Ενημερότητας που εκδίδονται σε ηλεκτρονική μορφή. Τονίζει δε ότι «η μη τήρηση των κείμενων διατάξεων, αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα για τους υπαλλήλους που αρνήθηκαν να συμμορφωθούν προς αυτές».

Ο κ. Ανδρεουλάκος καλεί τις υπηρεσίες που έχουν αμφιβολίες για την εγκυρότητα μίας Βεβαίωσης Φορολογικής Ενημερότητας, η οποία έχει υποβληθεί σε αυτές, να προχωρήσουν στην εξακρίβωσή τους, με τη χρήση της ηλεκτρονικής υπηρεσίας «Πιστοποίηση Εγκυρότητας Φορολογικής Ενημερότητας» της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Εξάλλου, ο κ. Ανδρεουλάκος εγκαινίασε το 1ο ΚΕΠ Γλυκών Νερών, παρουσία του δημάρχου Γλυκών Νερών Λάμπρου Κασαγιάννη, του γραμματέα της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας Απόστολου Σταύρου, του βουλευτή Γιώργου Βλάχου, νομαρχιακών και δημοτικών συμβούλων, αλλά και πολιτών της περιοχής. Αύριο ο υφυπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης θα εγκαινιάσει το 2ο ΚΕΠ Γλυφάδας, που βρίσκεται επί της οδού Όλγας 4, στην Άνω Γλυφάδα.

Πηγή express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο