Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης εικονικών τιμολογίων

Ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα διακίνησης εικονικών τιμολογίων στη χώρα εξάρθρωσε η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών)....

Ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα διακίνησης εικονικών τιμολογίων στη χώρα εξάρθρωσε η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών).

Ειδικότερα, μετά από επισταμένες έρευνες η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών εντόπισε τρεις εταιρείες με έδρα την Αθήνα, οι οποίες ανήκουν σε συγγενικά μεταξύ τους πρόσωπα και που εξέδιδαν από το 2000 εικονικά τιμολόγια προς τρίτες επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα.

Από την έως στιγμής έρευνα σε όλη τη χώρα της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Ειδικών Υποθέσεων, έχει διαπιστωθεί - και έχουν αποσταλεί στις Δ.Ο.Υ. οι σχετικές εκθέσεις - η έκδοση εικονικών στοιχείων ύψους 150 εκατ. ευρώ, για τα οποία οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι ανέρχονται στο ποσό των 50 εκατ. ευρώ.

Η έρευνα συνεχίζεται και εκτιμάται ότι η αξία των εικονικών τιμολογίων που εκδόθηκαν από το συγκεκριμένο κύκλωμα ξεπερνά τα 500 εκατ. ευρώ και οι συνολικές ζημίες για το Δημόσιο αγγίζουν τα 150 εκατ. ευρώ.

Πηγή Ναυτεμπορική
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο