Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Σχόλιο της Πανεπιστημονικής για τη δήλωση του Προέδρου του Ο.Ε.Ε.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ (ΔΠΚ-Ο)
http://www.dpk-o.gr/

ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Ο.Ε.Ε.

H τοποθέτηση του Προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου για το νομοσχέδιο απλούστευσης αδειοδότησης για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας είναι μια ακόμα απόδειξη ότι η πλειοψηφία της κεντρικής διοίκησης του ΟΕΕ αποτελεί τη φωνή των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και είναι απέναντι στους εργαζόμενους, αυταπαχολούμενους και άνεργους οικονομολόγους.

Τη στιγμή που το τραγικό δυστύχημα στο Ελληνικό αναδεικνύει τις ευθύνες κεντρικής και τοπικής διοίκησης σχετικά με την ασφαλή λειτουργία των επιχειρήσεων, η κυβέρνηση προωθεί νομοσχέδιο που κάνει πράξη τις απαιτήσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών και επιτρέπει τη λειτουργία επιχειρήσεων με μια απλή δήλωση και χωρίς προηγούμενους ελέγχους. Μέσω αυτής της πολιτικής νομιμοποιείται η αυθαιρεσία του κεφαλαίου, ώστε να έχει άμεση και γρήγορη κερδοφορία, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων και όσων έρχονται σε επαφή με τις υποδομές αυτών των επιχειρήσεων, καθώς επίσης και την προστασία του περιβάλλοντος.

Tαυτόχρονα αυστηροποιεί τους όρους άδειας για τους λαϊκατζήδες παραγωγούς και επαγγελματίες, όταν για τους επιχειρηματίες ζητά μια απλή αίτηση και επιβάλλει ποινές φυλάκισης και τσουχτερά πρόστιμα εξόντωσης για παραβάσεις (ελλιπή στοιχεία, έλλειψη άδειας κ.ά.), λες και οι μεροκαματιάρηδες λαϊκατζήδες είναι εγκληματίες!
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο