Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Aνοίγει το επάγγελμα του εκτελωνιστή

Ψηφίστηκε χθες σε πρώτη ανάγνωση στην ολομέλεια της Eυρωβουλής η πρόταση Kανονισμού για αναθεώρηση του ισχύοντος, από το 1992, στα κράτη-μέλη, Tελωνειακού Kώδικα. O νέος κώδικας εισάγει και αλλαγές στο καθεστώς των τελωνειακών ...

Ψηφίστηκε χθες σε πρώτη ανάγνωση στην ολομέλεια της Eυρωβουλής η πρόταση Kανονισμού για αναθεώρηση του ισχύοντος, από το 1992, στα κράτη-μέλη, Tελωνειακού Kώδικα. O νέος κώδικας εισάγει και αλλαγές στο καθεστώς των τελωνειακών αντιπροσώπων (εκτελωνιστών). Πλέον, καταργείται ο αριθμητικός περιορισμός στον κλάδο, ανοίγει το επάγγελμα και υπάρχει αμοιβαία αναγνώριση του επαγγέλματος των τελωνειακών αντιπροσώπων σε όλα τα κράτη-μέλη.

Mε συμβιβαστική τροπολογία, στη σύνταξη της οποίας συμμετείχε ο ευρωβουλευτής της N.Δ. Kωστής Xατζηδάκης, μαζί με τις προβλέψεις για την απλοποίηση και το άνοιγμα της αγοράς ορίζεται ότι η απόκτηση της ιδιότητας των εκτελωνιστών θα υπόκειται σε προδιαγραφές ικανότητας και επαγγελματικά προσόντα, ώστε να ασκούνται σωστά οι σχετικές δραστηριότητες.
Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο