Αποτελέσματα live αναζήτησης

Επιστολή Π.Ο.Λ. - Ένωσης Λογιστών Αθήνας (ΕΕΛΠ), Παράρτημα Λογιστών Πειραιά για παράταση όλων των φορολογικών υποχρεώσεων που υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη Γ.Γ.Π.Σ. με καταληκτική ημερομηνία 30/4/2014

  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ (ΕΕΛΠ)
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Κάνιγγος 27, τηλ. 38 02 923 - 38 35 093, ΦΑΞ 38 01 227 -  ΑΘΗΝΑ
Web site: www.pol.org.gr, www.eelp.gr. E_ mail: [email protected], [email protected]

Αθήνα, 29 Απριλίου 2014

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
κ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΙΩΑΝΝΗ

Κοινοποίηση:
1. Υφυπουργό κ. Μαυραγάνη Γεώργιο
2. Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων κ. Θεοχάρη Χάρη

ΘΕΜΑ: « Παράταση όλων των φορολογικών υποχρεώσεων που υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη Γ.Γ.Π.Σ. με καταληκτική ημερομηνία 30/4/2014 »

Κύριε Υπουργέ,

Ζητάμε από κάθε αρμόδιο την παράταση των παρακάτω φορολογικών υποχρεώσεων που λήγουν αύριο 30/04/2014, διότι με υπαιτιότητα του αρμόδιου φορέα όλες οι ηλεκτρονικές υποβολές κατέστησαν αδύνατες.

Ωστόσο ο κλάδος μαστίζεται από την εντατικοποίηση της δουλειάς, τις ευέλικτες σχέσεις εργασίας, τα εξοντωτικά ωράρια με απλήρωτες υπερωρίες και  τη θέσπιση ενός αντιδραστικότατου κώδικα δεοντολογίας. Θεωρούμε αδιανόητο το γεγονός ότι δεν έχουν ήδη παρθεί μέτρα για την μετάθεση όλων των ημερομηνιών εφ’ όσον και εχθές το απόγευμα η εφαρμογή του ΦΠΑ βρισκόταν εκτός λειτουργίας.

Ο κλάδος δεν αντέχει να σηκώνει στις πλάτες του όλη αυτή τη βάρβαρη μεταχείριση, τόσο από το Υπουργείο Οικονομικών όσο και από το ΟΕΕ. Από τη μια πρέπει να αποδεχτεί έναν κώδικα δεοντολογίας που μιλάει για καθήκοντα, δικαιώματα και υποχρεώσεις των συναδέλφων απέναντι σε κράτος, ΟΕΕ και πελάτες, ενώ αποσιωπάται ότι νυν στελέχη του κρατικού μηχανισμού, νυν και πρώην στελέχη μεγάλων ελεγκτικών εταιρειών αρνούνται την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τους μισθωτούς λογιστές. Οι ίδιοι παίρνουν αποφάσεις για ιδιωτικοποίηση του φορολογικού - ασφαλιστικού ελέγχου που φορτώνει τεράστιο όγκο δουλειάς στους εργαζόμενους και ενισχύουν τον αντιλαϊκό χαρακτήρα του φορολογικού συστήματος που τις συνέπειές του επωμιζόμαστε και εμείς ως φορολογούμενοι.

Το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει σήμερα το υπουργείο είναι το αυτονόητο, να δώσει παράταση δηλαδή για όλα τα παρακάτω :

1. Υποβολή Δήλωσης ομόρρυθμων ή ετερόρρυθμων εταιρειών, κοινοπραξιών, αστικών εταιρειών, συμμετοχικών ή αφανών εταιρειών καθώς και των κοινωνιών αστικού δικαίου - Έντυπο Ε5

2. Οριστική δήλωση Φ.Μ.Υ. (Έντυπο Ε7)

3. Οριστική Δήλωση Παρακρατούμενων Φόρων Ελευθέρων Επαγγελματιών

4. Εκκαθαριστική δήλωση Φ.Π.Α. για υπόχρεους με απλογραφικό σύστημα

5. Υποβολή συνοπτικού πίνακα Τεκμηρίωσης ενδοομιλικών συναλλαγών

6. Υποβολή δήλωσης και απόδοση παρακρατούμενου φόρου από εισόδημα εργοληπτών κατασκευής κάθε είδους τεχνικών έργων και ενοικιαστών δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών ή λιμενικών προσόδων περιόδου Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2014

7. Καταληκτική ημερομηνία διορθώσεων μηδενικών ΦΜΑΠ 2012 και 2013

8. Υποβολή δήλωσης και απόδοση παρακρατούμενου φόρου από μισθωτή εργασία και συντάξεις περιόδου Ιανουαρίου και Φεβρουάριου 2014.

9. Υποβολή δήλωσης και απόδοση παρακρατούμενου φόρου από εισόδημα για πληρωμές αμοιβών για τεχνικές υπηρεσίες, αμοιβές διοίκησης, αμοιβές για συμβουλευτικές υπηρεσίες περιόδου Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2014

10. Υποβολή περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ με πιστωτικό ή μηδενικό υπόλοιπο ή χρεωστικό μέσω του ειδικού δικτύου TAXISnet, Επιτηδευματίες με βιβλία Β' και Γ’ κατηγορίας, Ανεξαρτήτως ΑΦΜ.


ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης