Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Επιστολή Π.Ο.Λ. - Ένωσης Λογιστών Αθήνας (ΕΕΛΠ), Παράρτημα Λογιστών Πειραιά για παράταση όλων των φορολογικών υποχρεώσεων που υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη Γ.Γ.Π.Σ. με καταληκτική ημερομηνία 30/4/2014

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ (ΕΕΛΠ)
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Κάνιγγος 27, τηλ. 38 02 923 - 38 35 093, ΦΑΞ 38 01 227 -  ΑΘΗΝΑ
Web site: www.pol.org.gr, www.eelp.gr. E_ mail: [email protected], [email protected]

Αθήνα, 29 Απριλίου 2014

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
κ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΙΩΑΝΝΗ

Κοινοποίηση:
1. Υφυπουργό κ. Μαυραγάνη Γεώργιο
2. Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων κ. Θεοχάρη Χάρη

ΘΕΜΑ: « Παράταση όλων των φορολογικών υποχρεώσεων που υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη Γ.Γ.Π.Σ. με καταληκτική ημερομηνία 30/4/2014 »

Κύριε Υπουργέ,

Ζητάμε από κάθε αρμόδιο την παράταση των παρακάτω φορολογικών υποχρεώσεων που λήγουν αύριο 30/04/2014, διότι με υπαιτιότητα του αρμόδιου φορέα όλες οι ηλεκτρονικές υποβολές κατέστησαν αδύνατες.

Ωστόσο ο κλάδος μαστίζεται από την εντατικοποίηση της δουλειάς, τις ευέλικτες σχέσεις εργασίας, τα εξοντωτικά ωράρια με απλήρωτες υπερωρίες και  τη θέσπιση ενός αντιδραστικότατου κώδικα δεοντολογίας. Θεωρούμε αδιανόητο το γεγονός ότι δεν έχουν ήδη παρθεί μέτρα για την μετάθεση όλων των ημερομηνιών εφ’ όσον και εχθές το απόγευμα η εφαρμογή του ΦΠΑ βρισκόταν εκτός λειτουργίας.

Ο κλάδος δεν αντέχει να σηκώνει στις πλάτες του όλη αυτή τη βάρβαρη μεταχείριση, τόσο από το Υπουργείο Οικονομικών όσο και από το ΟΕΕ. Από τη μια πρέπει να αποδεχτεί έναν κώδικα δεοντολογίας που μιλάει για καθήκοντα, δικαιώματα και υποχρεώσεις των συναδέλφων απέναντι σε κράτος, ΟΕΕ και πελάτες, ενώ αποσιωπάται ότι νυν στελέχη του κρατικού μηχανισμού, νυν και πρώην στελέχη μεγάλων ελεγκτικών εταιρειών αρνούνται την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τους μισθωτούς λογιστές. Οι ίδιοι παίρνουν αποφάσεις για ιδιωτικοποίηση του φορολογικού - ασφαλιστικού ελέγχου που φορτώνει τεράστιο όγκο δουλειάς στους εργαζόμενους και ενισχύουν τον αντιλαϊκό χαρακτήρα του φορολογικού συστήματος που τις συνέπειές του επωμιζόμαστε και εμείς ως φορολογούμενοι.

Το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει σήμερα το υπουργείο είναι το αυτονόητο, να δώσει παράταση δηλαδή για όλα τα παρακάτω :

1. Υποβολή Δήλωσης ομόρρυθμων ή ετερόρρυθμων εταιρειών, κοινοπραξιών, αστικών εταιρειών, συμμετοχικών ή αφανών εταιρειών καθώς και των κοινωνιών αστικού δικαίου - Έντυπο Ε5

2. Οριστική δήλωση Φ.Μ.Υ. (Έντυπο Ε7)

3. Οριστική Δήλωση Παρακρατούμενων Φόρων Ελευθέρων Επαγγελματιών

4. Εκκαθαριστική δήλωση Φ.Π.Α. για υπόχρεους με απλογραφικό σύστημα

5. Υποβολή συνοπτικού πίνακα Τεκμηρίωσης ενδοομιλικών συναλλαγών

6. Υποβολή δήλωσης και απόδοση παρακρατούμενου φόρου από εισόδημα εργοληπτών κατασκευής κάθε είδους τεχνικών έργων και ενοικιαστών δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών ή λιμενικών προσόδων περιόδου Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2014

7. Καταληκτική ημερομηνία διορθώσεων μηδενικών ΦΜΑΠ 2012 και 2013

8. Υποβολή δήλωσης και απόδοση παρακρατούμενου φόρου από μισθωτή εργασία και συντάξεις περιόδου Ιανουαρίου και Φεβρουάριου 2014.

9. Υποβολή δήλωσης και απόδοση παρακρατούμενου φόρου από εισόδημα για πληρωμές αμοιβών για τεχνικές υπηρεσίες, αμοιβές διοίκησης, αμοιβές για συμβουλευτικές υπηρεσίες περιόδου Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2014

10. Υποβολή περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ με πιστωτικό ή μηδενικό υπόλοιπο ή χρεωστικό μέσω του ειδικού δικτύου TAXISnet, Επιτηδευματίες με βιβλία Β' και Γ’ κατηγορίας, Ανεξαρτήτως ΑΦΜ.


ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο