Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Με φόρο 20% οι τόκοι καταθέσεων του εξωτερικού

Με την προβλεπόμενη παρακράτηση φόρου εισοδήματος 20% θα εξαντλείται η φορολογική υποχρέωση των δικαιούχων που αποκτούν εισοδήματα από τόκους καταθέσεων ή ομολογιακών δανείων του εξωτερικού. Αυτό προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών ...

Με την προβλεπόμενη παρακράτηση φόρου εισοδήματος 20% θα εξαντλείται η φορολογική υποχρέωση των δικαιούχων που αποκτούν εισοδήματα από τόκους καταθέσεων ή ομολογιακών δανείων του εξωτερικού. Αυτό προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών στο φορολογικό νομοσχέδιο «Μεταβολές στη Φορολογία εισοδήματος, απλουστεύσεις στον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και άλλες διατάξεις» και αφορά τις υποθέσεις εκείνες που θα εκκρεμούν ενώπιον των φορολογικών αρχών μέχρι την ψήφιση του ν/σ.


Παράλληλα με άλλη τροπολογία στο ίδιο νομοσχέδιο προβλέπεται ότι το μέτρο της αυτοτελούς φορολόγησης με συντελεστή 5% κατά τις μεταβιβάσεις μετοχών μη εισηγμένων στο Χρηματιστήριο επιχειρήσεων, καθώς επίσης και η διαδικασία υπολογισμού της ωφέλειας που προκύπτει κατά τη μεταβίβαση μεριδίων ΕΠΕ ισχύει για τα εισοδήματα που αποκτώνται από το 2006 και μετά.

Πηγή Κέρδος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο