Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Δήλωση του Γ. Στουρνάρα κατά την υπογραφή της συμφωνίας του Υπ. Ανάπτυξης για τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Νίκης 5-7
10180 Αθήνα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Tηλ.: 210-3332553/4
Fax: 210-3332559
e-mail: [email protected]

Τρίτη, 29 Απριλίου 2014

Δελτίο Τύπου

Δήλωση του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα κατά την υπογραφή της συμφωνίας του Υπουργείου Ανάπτυξης για τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο

Η σημασία της σημερινής υπογραφής είναι αυτονόητη. Η ΕΤΕπ πράγματι κατά τη διάρκεια της κρίσης απέδειξε ότι είναι ένας σταθερός υποστηρικτής της Ελλάδας σε πολύ δύσκολες στιγμές. Η συμμετοχή της στην έξοδο από την κρίση είναι σημαντική, διότι όσο μεγάλη προσπάθεια και αν καταβάλουμε ο πιο πολύτιμος πόρος σήμερα είναι η ρευστότητα.

Η ρευστότητα έχει αρχίσει και παρέχεται σε σημαντικά μεγαλύτερες ποσότητες από την ΕΤΕπ και προσβλέπουμε σε περισσότερες ακόμη, δεδομένου ότι ο δρόμος για περισσότερες επενδύσεις είναι ακόμη ανοιχτός μπροστά μας.

Ο δικός μας ρόλος, του Υπουργείου Οικονομικών, σε αυτή τη συμφωνία ήταν υποστηρικτικός. Το ΣΟΕ και ο κ. Τσακλόγλου συμμετείχαν στη δημιουργία του Οργανισμού για την Ανάπτυξη (IfG)) και στη συμμετοχή της ΕΤΕπ. Ναι μεν, όπως είπα και την προηγούμενη φορά, τα κονδύλια δεν είναι πολύ σημαντικά, είναι όμως καταλυτικά για να προσελκυστούν και άλλα κεφάλαια και από τον ιδιωτικό τομέα. Και αυτό έχει τη σημασία του.

Ο δρόμος πια είναι μπροστά μας, μπορούμε και ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία μετά από τέσσερα χρόνια εργώδους προσπάθειας και μεγάλων θυσιών. Πρέπει πραγματικά να ευχαριστήσουμε τον κ. Χόγιερ, διότι απεδείχθη – όχι τώρα που οι συνθήκες είναι πολύ καλύτερες, αλλά και στην αρχή ακόμη, από τότε που ανέλαβε- σταθερός φίλος και υποστηρικτής και πίστευε ότι, με τη μεγαλύτερη συμμετοχή της ΕΤΕπ, η Ελλάδα θα μπορέσει να αποκτήσει την πολυπόθητη ρευστότητα, που τόσο πολύ χρειάζεται.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο