Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Αυξάνονται οι εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών (OAEE)

Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, με το οποίο αυξάνονται αναδρομικά από 1.1.2006, κατά 4%, οι ασφαλιστικές εισφορές ασφαλισμένων στον Οργανισμό Ασφάλισης ..

 Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, με το οποίο αυξάνονται αναδρομικά από 1.1.2006, κατά 4%, οι ασφαλιστικές εισφορές ασφαλισμένων στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών κατατέθηκε στο ΣτΕ
Πηγή Ναυτεμπορική

Για το ίδιο Θέμα το κέρδος αναφέρει:

Αυξάνονται οι εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών
Αυξήσεις 4% στις ασφαλιστικές εισφορές και μάλιστα αναδρομικά από την 1-1-2006 όσων είναι εγεγγραμμένοι στο ΤΕΒΕ, ΤΑΕ και ΤΣΑ φέρνει - από το νέο έτος - η ενοποίησή τους και η θέση σε ισχύ του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) . Ηδη το υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας έχει αποστείλει στο Συμβούλιο της Επικρατείας το σχέδιο ΠΔ που αφορά στον νέο κανονισμό του ΟΑΕΕ που αναμένεται να ισχύσει αρχές του 2007.
Με βάση το κείμενο του ΠΔ στον ΟΑΕΕ υποχρεωτικά ασφαλίζονται όλοι οι επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι, χρηματιστές, μεσίτες, ξενοδόχοι, ιδιοκτήτες αυτοκινήτων δημόσιας χρήσης, οι ασκούντες εμπορία και υπαγόμενοι σε Εμπορικό, Βιομηχανικό, Επαγγελματικό ή Βιοτεχνικό Επιμελητήριο κ.λπ.
Τέλος επισημαίνεται ότι στον ενιαίο ΟΑΕΕ με βάση το σχέδιο ΠΔ οι ασφαλισμένοι των καταργούμενων φορέων ΤΕΒΕ, ΤΑΕ, ΤΣΑ, οι οποίοι ασφαλίστηκαν για πρώτη φορά από 1.1.1993 και συνεχίζουν την ασφάλισή τους στον ΟΑΕΕ, μετά την έναρξη ισχύος του καταστατικού του, κατατάσσονται στην ασφαλιστική κατηγορία που υπήγοντο στις 31.12.2006. Η μετάταξή τους στην ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία θα γίνει μετά την παρέλευση τριετίας στην ασφάλιση του ΟΑΕΕ.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο