Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Σ.Ο.Λ.-Ν.Θ.: Αίτημα παράτασης προθεσμιών υποβολής δηλώσεων που λήγουν 30-4-2014

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Σ.Ο.Λ.-Ν.Θ.

Δωδεκανήσου 7 2310-513875 [email protected] www.solnth.gr
Θεσσαλονίκη, 28-4-2014

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
κ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΙΩΑΝΝΗ

Κοινοποίηση:
1. Υφυπουργό κ. Μαυραγάνη Γεώργιο
2. Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων κ. Θεοχάρη Χάρη
3. Πανελλήνια Ομοσπονδία Οικονομολόγων Ελευθέρων Επαγγελματιών Ελλάδος (Π.Ο.Ο.Ε.Ε.Ε.)

ΘΕΜΑ: 1. Παράταση προθεσμιών υποβολής δηλώσεων που λήγουν 30-4-2014.

Κύριε Υπουργέ,

Στις 30-4-2014 λήγουν οι προθεσμίες πολλών υποχρεώσεων και πιο συγκεκριμένα: των Δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων της παραγράφου 4 του άρθρου 2 του Ν. 2238/1994 (Ο.Ε., Ε.Ε., Κοινοπραξίες κλπ), της Εκκαθαριστικής Δήλωσης Φ.Π.Α. των επιχειρήσεων που τηρούν απλογραφικά βιβλία, της Οριστικής δήλωσης μισθωτών υπηρεσιών (Ε7), Οριστικής δήλωσης αμοιβών από ελευθέρια επαγγέλματα (Ε20), των Δηλώσεων ενδοομιλικών συναλλαγών (Ν. 3608/2009), της Προσωρινής δήλωσης παρακρατούμενων φόρων μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2014, Περιοδικής δήλωσης Φ.Π.Α. α’ τριμήνου για απλογραφικά βιβλία και μηνός Μαρτίου για τα διπλογραφικά βιβλία. Επιπλέον σημειώνουμε ότι παρουσιάζονται προβλήματα στο σύστημα κυρίως κατά την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων Φ.Π.Α. Παράλληλα με τις τρέχουσες φορολογικές υποχρεώσεις, οι Συνάδελφοι Λογιστές – Φοροτεχνικοί καλούνται να διεκπεραιώσουν και ασφαλιστικές υποχρεώσεις των πελατών τους έως τις 30-4-2014.

Είναι εμφανές ότι ο φόρτος εργασίας και η πίεση στα γραφεία των Λογιστών – Φοροτεχνικών για τη διεκπεραίωση των ως άνω υποχρεώσεων είναι ασφυκτική. Πιστεύουμε ότι είναι επιβεβλημένη ανάγκη να πάρετε άμεσα μέτρα για την αποσυμφόρηση της κατάστασης που θα συμβάλλει στην εμπρόθεσμη αλλά και έγκυρη υποβολή των παραπάνω δηλώσεων από τους Συναδέλφους.


Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Β. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Γενικός Γραμματέας
Π. ΒΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο