Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Αίτημα παρατάσεων σε υποβολές δηλώσεων που λήγουν εντός Απριλίου από τον Σύλλογο Αδ. Λογιστών Φοροτεχνικών Ν. Χανίων

ΣΥΛΛΛΟΓΟΣ ΑΔΕΙΟΥΧΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΕΤΕΧΝΙΚΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ
 
Απ. Μον. Πρωτ. Χανίων 352/2011 ΑΚ: 63/14-9-2011
Βιτσέντζου Κορνάρου 30  Τ.Κ. 731-00 Χανιά
E-mail: [email protected]

Χανιά 27.04.2014

Προς:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ
Υπ. κ. Θεοχάρη Θεοχάρη
Κοιν: ΠΟΦΕΕ

Θέμα: Αίτημα παρατάσεων σε υποβολές δηλώσεων που λήγουν εντός Απριλίου

Κύριοι,

Η αλήθεια είναι ότι όλες αυτές οι υποχρεώσεις που εμφανίζονται στον Πίνακα που ακολουθεί, είναι αδύνατον να ικανοποιηθούν από τα λογιστικά γραφεία.

Η κατάσταση που επικρατεί στους χώρους εργασίας μας είναι αφόρητη.

Μόνο το τελευταίο διάστημα ας αναλογιστούμε την περιοδεία όλων των πελατών των λογιστικών γραφείων μια και δύο και τρεις φορές ζητώντας μας:

α. να φτιάξουν το κοινωνικό τους μέρισμα, να τους εξηγήσουμε γιατί δεν δικαιούνται το κοινωνικό μέρισμα, να τους εξηγήσουμε ποια η διαφορά φιλοξενούμενου άνεργου και μη φιλοξενούμενου, κ.τ.λ.

β. να φτιάξουν γρήγορα την δήλωσή τους για να μπορούν υποβάλλουν μετά το Α21 για την λήψη του επιδόματος τέκνων.

γ. να ζητούν να δουν τι οφείλουν, και να τους φτιάξουμε τις ρυθμίσεις σε Εφορία ή ΟΓΑ ή ΤΕΒΕ ή..

δ. να ασχολούμαστε με τους αγρότες εξηγώντας τους τι είναι το τιμολόγιο, ποιος είναι ο ΦΠΑ και πως κόβεται και να φτάνουμε ακόμα και σε επίσκεψη τους στο γραφείο μας για να τους κόψουμε τα τιμολόγια !!!

ε. να βγάζουμε ότι βεβαιώσεις μπορείτε να φαντασθείτε.

Ο χρόνος για τις καταχωρήσεις των βιβλίων, για την αντιμετώπιση των καθημερινών λογιστικών προβλημάτων και για την υποβολή των δηλώσεων χάνετε από την μετατροπή των γραφείων μας σε κέντρο επίλυσης αποριών και διεκπεραίωσης εργασιών πάσης φύσεως.

Για τις βασικές μας υποχρεώσεις εργαζόμαστε μετά τις 21:00 το βράδυ καθώς και τα Σαββατοκύριακα. Η αλήθεια είναι ότι είμαστε σε αδιέξοδο και αυτό σας το λέμε με όλη την ειλικρίνεια που διαθέτουμε.

Ως εκ τούτου παρακαλούμε για τις υποχρεώσεις του Πίνακα που ακολουθεί, να δοθούν παρατάσεις οπωσδήποτε στις περιπτώσεις που δεν δημιουργούν κόστος στον μηνιαίο προϋπολογισμό όπως η περίπτωση 2), 3), 4), 7) για τουλάχιστον έναν μήνα. Επίσης θεωρούμε με όσα προαναφέρθηκαν ότι θα έχουμε πρόβλημα και στην περίπτωση 1) και παρακαλούμε όπως δοθεί και εκεί παράταση διότι τα πρόστιμα μη υποβολής θα είναι άδικα στην περίπτωση αυτή.

Ακολουθεί ο Πίνακας Υποχρεώσεων.

Εκ του Δ/Σ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΛΗΓΟΥΝ ΣΤΙΣ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014.

1. Υποβολή Δήλωσης ομόρρυθμων ή ετερόρρυθμων εταιρειών, κοινοπραξιών, αστικών εταιρειών, συμμετοχικών ή αφανών εταιρειών καθώς και των κοινωνιών αστικού δικαίου - Έντυπο Ε5

2. Οριστική δήλωση Φ.Μ.Υ. (Έντυπο Ε7)

3. Οριστική Δήλωση Παρακρατούμενων Φόρων Ελευθέρων Επαγγελματιών

4. Εκκαθαριστική δήλωση Φ.Π.Α. για υπόχρεους με απλογραφικό σύστημα

5. Υποβολή συνοπτικού πίνακα Τεκμηρίωσης ενδοομιλικών συναλλαγών

6. Υποβολή δήλωσης και απόδοση παρακρατούμενου φόρου από εισόδημα εργοληπτών κατασκευής κάθε είδους τεχνικών έργων και ενοικιαστών δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών ή λιμενικών προσόδων περιόδου Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2014

7. Καταληκτική ημερομηνία διορθώσεων μηδενικών ΦΜΑΠ 2012 και 2013

8. Υποβολή δήλωσης και απόδοση παρακρατούμενου φόρου από μισθωτή εργασία και συντάξεις περιόδου Ιανουαρίου και Φεβρουάριου 2014 .

9. Υποβολή δήλωσης και απόδοση παρακρατούμενου φόρου από εισόδημα για πληρωμές αμοιβών για τεχνικές υπηρεσίες, αμοιβές διοίκησης, αμοιβές για συμβουλευτικές υπηρεσίες περιόδου Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2014

10. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής ΑΠΔ ΜΑΡΤΙΟΥ- Εργοδότες Κοινών Επιχειρήσεων - Υποβολή ανεξαρτήτως του αριθμού μητρώου.

11. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής ΑΠΔ για Εργοδότες ΟΙΚΟΔΟΜΕΤΕΧΝΙΚΩΝ Έργων προηγούμενου μηνός ηλεκτρονικά ή σε Υποκατάστημα ΙΚΑ ανεξαρτήτως ΑΜΕ

12. Υποβολή περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ με πιστωτικό ή μηδενικό υπόλοιπο ή χρεωστικό μέσω του ειδικού δικτύου TAXISnet, Επιτηδευματίες με βιβλία Β' και Γ’ κατηγορίας, Ανεξαρτήτως ΑΦΜ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο